Smurfit Kappa vann åtta priser i WorldStar Awards 2023

PUBLICERAD: 10 februari 2023
UPPDATERAD: 13 februari

 

Bild: SmurfitKappa.

Åtta bidrag från Smurfit Kappa har tilldelats priser i årets WorldStar Awards.

Lösningarna som har vunnit priser i år inkluderar en banbrytande dryckesförpackningslösning för transport av vatten, en pappersbaserad fruktkorg med praktiskt bärhandtag och ett innovativt utrymmesbesparande rör för värmeaggregat.

Baserat på framgångarna vid WorldStar Awards 2022 var kategorin drycker återigen ett av områdena där Smurfit Kappa hade framgång i år. Den åttakantiga Bag-in-box-lösningen för vatten som sömlöst kombinerar optimering och palletering i leveranskedjan, var en vinnare i denna kategori.

Universalförpackningen ‘All-in-Fix’ för e-handeln eliminerar 88 procent av all plast i den ursprungliga förpackningslösningen och minskar även koldioxidutsläppen med 21 procent.

En annan vinnare i e-handelskategorin var den stabilisatorn E-Hug, tillverkad i ett enda material. E-Hug underlättar säker transport av flaskor i olika storlekar.

En vinnare livsmedel var ”Goliath Box”, som med sina vinklade väggar tar upp de krafter som frukten genererar inuti förpackningen. Väggarna gör även att förpackningarna enkelt kan staplas på varandra och ger förbättrad ventilation av lasten.

De åtta vinnande produkterna från Smurfit Kappa kommer från Tjeckien, Polen och Spanien. WorldStar Global Packaging Awards-ceremonin kommer att äga rum i samband med interpack i Düsseldorf i maj.

Här är de vinnande bidragen och länderna de kommer från:
Tjeckien:‘All-in-Fix’ universell e-handelsförpackning, ‘I like to move it’ förpackning för varmvattenberedare, transformatorförpackning för värmeaggregat.
Polen: Handypak SofruPak pappersbaserad fruktkorg.
Spanien: Åttakantig Bag-in-box för vatten,‘Rejilla Monopieza’ 1-delsavskiljare, E-Hug invändig stabilisator i ett enda material, Goliath Box för frukt.

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}