Smurfit Kappa lanserar vinförpackning för e-handel

PUBLICERAD: 23 november 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Förpackningsföretaget Smurfit Kappa har designat en förpackningslösning för vinförsäljning online direkt mot konsument. Foto. Smurfit Kappa

Förpackningsföretaget har tagit fram en lösning i kartong anpassad för vinförsäljning via e-handel.

Den nya förpackningen är en multipack-lösning för vinflaskor. Den består av en ytterlåda och inreden och passar för en rad olika flasktyper i olika antal. Enligt Smurfit Kappa som utvecklat förpackningen kan denna lösning hjälpa företag att dra nytta av den fortsatta tillväxten av vinförsäljning via e-handeln.

Ökning med 52 procent

Företaget hänvisar till marknadsundersökningsföretaget Euromonitor som rapporterar en 52-procentig ökning av vinförsäljningen på nätet mellan 2019 och 2021. Den nyutvecklade förpackningen ska vara ”tillräckligt stabil för att nå slutkonsumenten på ett tryggt sätt, oavsett hur komplex leveranskedjan är”.

Uppfyller certifiering

Vinkartongen har utvecklats i samarbete med e-handelsjätten Amazon, i enlighet med deras Frustration-Free Packaging-certifiering (FFP). Certifieringen bockar av en uppsättning förpackningskriterier framtagna av Amazon i syfte att minska överförpackning och förbättra såväl hållbarheten och kundupplevelsen. Riktlinjer som också ska uppfyllas av återförsäljarna.

”Snabbare få ut sina produkter”

Arco Berkenbosch, vice vd för Smurfit Kappas division inom innovation och utveckling på Smurfit Kappa, säger i ett pressmeddelande att de är glada över att samarbeta med Amazon för att leverera ytterligare en Frustration-Free-certifierad förpackningslösning.

– Vi har använt vår 15-åriga erfarenhet av e-handel för att utveckla denna förpackningslösning för vinförsäljning direkt mot konsument, vilket är en marknad som fortsätter att växa i en imponerande takt. Med vår nya 100 procent återvinningsbara förpackning kan företag som säljer vin genom Amazon Marketplace snabbare få ut sina produkter till slutkonsument, något som är helt avgörande på dagens marknad.

 

 

Läs vidare

GBGT Box skapar bra atmosfär via hantverk och hållbarhet

GBGT Box har tagit förpackningens rudimentära funktion och upphöjt till en konstform, samtidigt som man behåller ett starkt fokus på hållbarhet.
GBGT-BOX-361x

Förpackning av mikrowell med hög styrka

Metsä Board har designat en lättare presentförpackning av mikrowell med en styrka nära de styva boxlösningar som nu används för premiumprodukter som kosmetika.
micro-fluted-gift-box-cosmeticsx

Burken som avslöjar dig

Vad sägs om burk med juice som också fungerar som lögndetektor? I Kanada är den en realitet nu, om budskapet talar sanning!
12680_pe_keep_it_real_749890x

Fler nominerade i Packnorth Award 2023

Juryn har utsett de nominerade bidragen i årets Packnorth Award 2023. Igår publicerade vi några av de nominerade. Här hittar du fler.
mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx