Smarta lösningar hos Quadient på mässan

PUBLICERAD: 6 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Den automatiska förpackningsmaskinen Quadient CVP demonstreras på Packnorth-mässan 10-12 maj. Foto: Pressbild

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Quadient ställer ut på Packnorth-mässan 10-12 maj. Företaget som tidigare gick under namnet Neopost är för många kända som en tillverkare och leverantör av grafiska efterbehandlingsmaskiner. Men de erbjuder även andra lösningar med fokus på automation, bland annat för företag i förpackningsbranschen.

– Vi på Quadient ser förpackningstillverkning och pakethantering som ett viktigt område nu och framöver. Vi har en bredd i vårt erbjudande inom just detta område, säger marknadschef David Wikman.

Skärning och förpackning

På mässan ställer de ut det digitala skärbordet Duplo PFi Blade för skärning, toppstansning och bigning av förpackningar och etiketter i mindre serier. Skärbordet klarar en bred variation av format och applikationer, enligt David Wikman.

 

Det blir också demonstrationer av en automatisk förpackningsmaskin, Quadient CVP. Den kan skapa kartongförpackningar anpassade till innehållets storlek – det som ska förpackas. David Wikman säger att fördelarna med maskinen är att det blir mindre luft i paketen samtidigt som den eliminerar behovet av förpackningsmaterial.

Det digitala skärbordet Duplo PFi Blade. Foto: Pressbild
Sortering av försändelser

Vidare ställer Quadient ut sorteringslösningen Isisort:

– Det är en modulbyggd sorteringslösning som hanterar olika format av paket och försändelser. Den effektiviserar distributionen av försändelser och reducerar interna kostnader och skapar nya värdekedjor i företag.

När vi frågar David Wikman om hur Quadients upplägg blir under de tre mässdagarna säger han att de kommer att satsa på att hålla inspirerande och interaktiva presentationer och produktdemonstrationer två gånger om dagen av de tre olika lösningarna med efterföljande diskussioner i grupprum:

– Presentationerna kommer hållas av vår produktspecialister både i produktion hos kund och från våra democenter, i vissa presentationer kommer vi bjuda in befintliga kunder att berätta hur och varför de använder vår lösning. I så kallade ”breakout rooms” kommer vi skapa en öppen diskussion med möjlighet till att ställa frågor på lokalt språk. Vi kommer således ha representanter från respektive nordiskt land samt även tekniska specialister från både Duplo och Quadient, detta för att skapa de bästa förutsättningarna till en bra dialog och möjliggöra svar på alla tänkbara frågor.

– Det kommer utöver dessa publika event även finnas möjlighet att boka upp separata virtuella möten med oss.

 

Quadients marknadschef David Wikman. Foto: Pressbild
”Utveckla våra erbjudanden”

Vad blir Quadients fokus under innevarande år?

– Vårt fokus ligger i att fortsätta utveckla våra erbjudanden inom förpackning, distribution och efterbehandling samt fortsätta leverera hög grad av service och funktion till våra kunder över hela landet.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x