En kundanpassad version av RPC Superfos SuperLock-bägare för skivad salami har tilldelats en ScanStar 2014. Juryn framhäver plastförpackningens användarvänliga skruvlock, bordsförpackningens eleganta utseende och den effektiva syrebarriären.
Skivad salami måste inte nödvändigtvis säljas i den kända platta påläggsförpackningen. Skivat pålägg kan nu även nå slutanvändarna i en formsprutad plastbägare. Det är den här lösningen som Grilstad, en norsk tillverkare av skivad salami, använder i Norge tack vare en skräddarsydd version av SuperLock-bägaren från RPC Superfos. Förpackningen har nyligen tilldelats en ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.
Grilstad använder bägaren till antingen 120 g eller 150 g skivad salami. Enkelt, men både smart och originellt fungerar bägarens lock som botten och förvandlas på så sätt till en liten serveringstallrik som kan dukas fram på bordet.
ScanStar-juryn ger följande skäl för tilldelningen av priset:
”Känd lösning av typen ”ostkupa”, men nu i en ny tappning som tydligt utmärker sig på påläggshyllan. Konsumentvänlig med en riktigt bra låsmekanism med tydlig klick-indikation som är betryggande för konsumenten. Förpackningen är elegant och pryder sin plats på matbordet och har ett lika effektivt barriärskydd mot syregenomträngning som en konserv. En genomtänkt livsmedelsförpackning med högt konsumentvärde.”
Terje Sørnes, utvecklingschef på Grilstad, är mycket glad över priset och säger:
– Vi är glada att få erkännande genom ett ScanStar 2014. Vi är mycket nöjda med vårt beslut att använda SuperLock-bägaren och lyckligtvis tycker även slutanvändarna om den. Efter att ha övervägt andra möjligheter valde vi denna bägare eftersom den är den enda förpackningslösningen på marknaden som erbjuder tre attraktiva egenskaper på en gång: En syrebarriär, dekoration med In-Mould Labelling-teknik och ett skruvlock som kan skruvas på och av.