Skräddarsydd salamiförpackning får ScanStar

PUBLICERAD: 30 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Superfos Grilstad_SuperSalami

En kundanpassad version av RPC Superfos SuperLock-bägare för skivad salami har tilldelats en ScanStar 2014. Juryn framhäver plastförpackningens användarvänliga skruvlock, bordsförpackningens eleganta utseende och den effektiva syrebarriären.

Skivad salami måste inte nödvändigtvis säljas i den kända platta påläggsförpackningen. Skivat pålägg kan nu även nå slutanvändarna i en formsprutad plastbägare. Det är den här lösningen som Grilstad, en norsk tillverkare av skivad salami, använder i Norge tack vare en skräddarsydd version av SuperLock-bägaren från RPC Superfos. Förpackningen har nyligen tilldelats en ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

Grilstad använder bägaren till antingen 120 g eller 150 g skivad salami. Enkelt, men både smart och originellt fungerar bägarens lock som botten och förvandlas på så sätt till en liten serveringstallrik som kan dukas fram på bordet.

ScanStar-juryn ger följande skäl för tilldelningen av priset:
”Känd lösning av typen ”ostkupa”, men nu i en ny tappning som tydligt utmärker sig på påläggshyllan. Konsumentvänlig med en riktigt bra låsmekanism med tydlig klick-indikation som är betryggande för konsumenten. Förpackningen är elegant och pryder sin plats på matbordet och har ett lika effektivt barriärskydd mot syregenomträngning som en konserv. En genomtänkt livsmedelsförpackning med högt konsumentvärde.”

Terje Sørnes, utvecklingschef på Grilstad, är mycket glad över priset och säger:
– Vi är glada att få erkännande genom ett ScanStar 2014. Vi är mycket nöjda med vårt beslut att använda SuperLock-bägaren och lyckligtvis tycker även slutanvändarna om den. Efter att ha övervägt andra möjligheter valde vi denna bägare eftersom den är den enda förpackningslösningen på marknaden som erbjuder tre attraktiva egenskaper på en gång: En syrebarriär, dekoration med In-Mould Labelling-teknik och ett skruvlock som kan skruvas på och av.

 

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx