Skräddarsydd salamiförpackning får ScanStar

PUBLICERAD: 30 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Superfos Grilstad_SuperSalami

En kundanpassad version av RPC Superfos SuperLock-bägare för skivad salami har tilldelats en ScanStar 2014. Juryn framhäver plastförpackningens användarvänliga skruvlock, bordsförpackningens eleganta utseende och den effektiva syrebarriären.

Skivad salami måste inte nödvändigtvis säljas i den kända platta påläggsförpackningen. Skivat pålägg kan nu även nå slutanvändarna i en formsprutad plastbägare. Det är den här lösningen som Grilstad, en norsk tillverkare av skivad salami, använder i Norge tack vare en skräddarsydd version av SuperLock-bägaren från RPC Superfos. Förpackningen har nyligen tilldelats en ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

Grilstad använder bägaren till antingen 120 g eller 150 g skivad salami. Enkelt, men både smart och originellt fungerar bägarens lock som botten och förvandlas på så sätt till en liten serveringstallrik som kan dukas fram på bordet.

ScanStar-juryn ger följande skäl för tilldelningen av priset:
”Känd lösning av typen ”ostkupa”, men nu i en ny tappning som tydligt utmärker sig på påläggshyllan. Konsumentvänlig med en riktigt bra låsmekanism med tydlig klick-indikation som är betryggande för konsumenten. Förpackningen är elegant och pryder sin plats på matbordet och har ett lika effektivt barriärskydd mot syregenomträngning som en konserv. En genomtänkt livsmedelsförpackning med högt konsumentvärde.”

Terje Sørnes, utvecklingschef på Grilstad, är mycket glad över priset och säger:
– Vi är glada att få erkännande genom ett ScanStar 2014. Vi är mycket nöjda med vårt beslut att använda SuperLock-bägaren och lyckligtvis tycker även slutanvändarna om den. Efter att ha övervägt andra möjligheter valde vi denna bägare eftersom den är den enda förpackningslösningen på marknaden som erbjuder tre attraktiva egenskaper på en gång: En syrebarriär, dekoration med In-Mould Labelling-teknik och ett skruvlock som kan skruvas på och av.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx