Skapar nya affärsmöjligheter tillsammans

PUBLICERAD: 31 oktober 2013
UPPDATERAD: 31 oktober

Ett nytt stort samarbetsavtal har tecknats mellan Stora Enso Packaging och FlexLink. Samarbetet offentliggjordes på förpackningsmässan Easy Fairs Pack & Emballage den 16–17 oktober. Målsättningen är att tillsammans skapa nya affärsmöjligheter på den svenska, danska och norska marknaden.

Flexlink är en global leverantör av högeffektiva automatiserade produktionsflöden.  Målet är att maximera värdet av kundernas produktionsutrustning – och minimera eventuella förluster. Systemen är baserade på FlexLinks marknadsledande transportör- och materialhanteringslösningar. Med egna enheter i 25 länder, och med partners i ytterligare ett sextiotal, har man dessutom byggt upp ett omfattande service- och eftermarknadsstöd.

Stora Enso Packaging marknadsför och levererar förpackningsmaskiner och palleteringsutrustning för att automatisera packflöden inom en rad olika branscher. Automatiseringslösningarna har en avgörande betydelse för företaget, som också är en ledande tillverkare av optimerade wellförpackningar. Med maskiner och wellpapp tillsammans svarar man upp till de flesta förpackningsutmaningar.

Det nya samarbetet med FlexLink förstärker Stora Enso Packagings erbjudande ytterligare och gör att fler branscher och företag kan dra nytta av de effektiva automatiseringslösningarna.

– Vi ser att kunderna allt oftare efterfrågar totallösningar där en smart förpackning integreras med förpackningsautomatisering och logistiklösningar, säger Pär Arlebrand på Stora Enso Packaging.

– Tillsammans med FlexLink erbjuder vi nu marknaden en bred kompetens och lång erfarenhet inom våra specialistområden.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}