Skapar nya affärsmöjligheter tillsammans

PUBLICERAD: 31 oktober 2013
UPPDATERAD: 31 oktober

Ett nytt stort samarbetsavtal har tecknats mellan Stora Enso Packaging och FlexLink. Samarbetet offentliggjordes på förpackningsmässan Easy Fairs Pack & Emballage den 16–17 oktober. Målsättningen är att tillsammans skapa nya affärsmöjligheter på den svenska, danska och norska marknaden.

Flexlink är en global leverantör av högeffektiva automatiserade produktionsflöden.  Målet är att maximera värdet av kundernas produktionsutrustning – och minimera eventuella förluster. Systemen är baserade på FlexLinks marknadsledande transportör- och materialhanteringslösningar. Med egna enheter i 25 länder, och med partners i ytterligare ett sextiotal, har man dessutom byggt upp ett omfattande service- och eftermarknadsstöd.

Stora Enso Packaging marknadsför och levererar förpackningsmaskiner och palleteringsutrustning för att automatisera packflöden inom en rad olika branscher. Automatiseringslösningarna har en avgörande betydelse för företaget, som också är en ledande tillverkare av optimerade wellförpackningar. Med maskiner och wellpapp tillsammans svarar man upp till de flesta förpackningsutmaningar.

Det nya samarbetet med FlexLink förstärker Stora Enso Packagings erbjudande ytterligare och gör att fler branscher och företag kan dra nytta av de effektiva automatiseringslösningarna.

– Vi ser att kunderna allt oftare efterfrågar totallösningar där en smart förpackning integreras med förpackningsautomatisering och logistiklösningar, säger Pär Arlebrand på Stora Enso Packaging.

– Tillsammans med FlexLink erbjuder vi nu marknaden en bred kompetens och lång erfarenhet inom våra specialistområden.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx