Skapande sand i påse

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Schur Delta

Delta är ett mycket framgångsrikt innovationsföretag som verkat i leksaksbranschen under tjugotalet år. Produkten är sand som man genom en egen patenterad process får att aldrig torka och sanden blir formbar. Bolaget har succesivt utvecklat produkten och idag omfattas produktsortimentet av ett 30 tal olika typer av Kinetic sand som varumärket heter. Man kan även idag producera Kinetic Sand så att den flyter (Kinetic Sand Float) vilket ger möjligheter till att bygga båtar fiskar med mera som flyter.

Samarbetet med Schur startade då Delta kände att man behövde konsumentpacka sina produkter själva. Något som tidigare gjorts externt i Mexico. Detta för att få bättre speed to the market och samtidigt utveckla sitt sortiment. Deltas kund, en av världens största leksaks distributörer, Spinmaster tände på iden att packa produkten i ståpåse. Tillsammans med Schur sattes ett omfattande kreativt arbete igång med utgångspunkt från de krävande konsumenterna i Nord Amerika. Hur skulle man få produkten att sticka ut i hyllan? Schur producerade dummys med digitalt tryck oerhört snabbt och denna dummy blev en riktig succé i Nordamerika då projektet diskuterades. Detta resulterade i att man beslutade sig för en shaped bag med ett vågmönster i stå påsens sidor. Schur har producerat shaped bags tidigare och löste också så att produkten kunde maskin packas.

Schur star maskin installerades och packningen startade. Man packar idag maskinellt en produkt som är helt världsunik både vad det gäller förpackning och produkt. Maskinen har även en automatisk märknings utrustning som ger ytterligare flexibilitet.

– Vi ser en stor möjlighet att nu öka takten och försäljningen på Kinetic sand i shaped bags, då vi kan packa dem maskinellt i hög hastighet. Detta är bara början och flertalet produkter tillkommer. Påsarna har gjort succé på marknaden och flertalet nya order är på gång säger Jonas Modell, grundare och delägare av Delta OF Sweden AB.

Delta kan packa både shaped bags och vanliga stå påsar i samma maskin och med det unika Schur star systemet så kan takten ökas i existerande maskin utan investeringar. Påsarna är återförlutningsbara, konsumenten kan därmed förvara produkten i förpackningen.

– Man kan säga att Deltas produkter passar ”som sanden i handen” i Schur star systemet Säger Mikael Abrahamsson Area Sales Manager på Schur star systems.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx