Ska möta efterfrågan med ny digital etikettpress

PUBLICERAD: 30 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Xeikon tar klivet in på inkjet-området med nya digitala etikettpressen PX3000.

Xeikon har presenterat sin digitala etikettpress Px3000.

Xeikon är specialiserade på digitaltryck med torrtoner tar nu steget in på Inkjet-området med deras egenutvecklade digitala etikettpress PX3000. Pressen bygger på UV-inkjet-teknologin Panther. Den ökade efterfrågan på ny teknik inom digitalt etikettryck sägs vara anledningen till att de utvecklat PX3000.

PX3000 ses som ett komplement till digitalpressbolaget Xeikons serier inom digitaltryck med torrtoner – serien Xeikon 3000 samt etikettpressarna Xeikon CX3, säger Xeikons produktchef Jeroen Van Bauwel i ett pressmeddelande:
– PX3000 är ett komplement till våra torrtonerpressar och ett val för våra konverterare för bästa slutresultat vare sig det gäller produkter inom livsmedel, drycker, hälsa och skönhet eller vin, sprit, läkemedel och industri. Varje produktmarknad har sina specifika behov och det finns ingen en-storlek-passar-till-allt.
Den nya digitala etikettpressen presenterades nyligen på eventet Xeikon Café Packaging Innovations 2017 i Antwerpen.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax