Sjösätter kunskapssajt om etikettryck

PUBLICERAD: 18 juni 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Rickard Rafstedt på Heidelberg ser en växande etikettmarknad.

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Den digitala plattformen har fått namnet Label Experts och berör allting inom etikettutskrift, på engelska. Heidelberg och dotterbolaget Gallus står bakom projektet. Etikettmarknaden har enligt dem den största tillväxtpotentialen inom trycksektorn och har utvecklats från ett nischsegment till en betydande industri de senaste decennierna.

– Etikettmarknaden är en ytterst intressant gren i den grafiska branschen. Det är en marknad som växer och befinner sig mitt emellan traditionell flexo- och digital produktion, säger Rickard Rafstedt, account manager på Heidelberg.

Heidelberg/Gallus har har tagit initiativ till kunskapsportalen Label Experts som förmedlar information om etikettmarknaden till alla som är intresserade. Registreringen på sajten är gratis.
Många områden

Etikettmarknaden står för cirka fem procent av den globala tryckvolymen, till ett värde av cirka 400 miljarder euro. I takt med utvecklingen ökar också kunskapen på etikettområdet som avser spridda skurar när det kommer till trycktekniker, material, etikettens användningsområde och alla tillkommande förbrukningsvaror.

Den nya sajten är tänkt att ge ökad kunskap och expertis om allt som rör etikettutskrifter. Den innehåller bland annat tekniska artiklar, policydokument och tips från experter på området. Innehållet kommer bland annat från oberoende organisationer som AWA, FINAT, Packconsult och VSKE.

Saknas oberoende information

Förhoppningen är att den digitala plattformen blir en mötesplats för användare, producenter, organisationer och marknadsundersökningsinstitut.

– Via uppköp av Gallus-fabriken i Schweiz har Heidelberg blivit en viktig spelare på denna marknad. Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt.

 

 

 

 

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x