Siegwerk satsar på kunskapsportal om tryckfärger

PUBLICERAD: 13 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Ink Safety Portal tar fasta på produktsäkerhet och ska ge kunskap åt Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserar en digital kunskapsportal som ska hjälpa kunder med produktsäkerhet och föreskrifter kring tryckfärger.

Herbert Forker, vd på Siegwerk.

Siegwerks nya kunskapsportal Ink Safety Portal ska tackla de viktigaste frågeställningarna kring produktsäkerhet och föreskrifter gällande tryckfärger. Syftet är att demonstrera hur de arbetar samt att genom öppenhet visa att de lever upp till säkra tryckfärger och säkra livsmedelsförpackningar. En central del för Siegwerk är att med den nya sajten visa upp hur de utför säkerhetsutvärderingar av olika typer av ämnen och ingredienser i bläckfärger – ända ner till spårnivåer och olika förpackningstillämpningar. Olika parametrar måste tas i beaktande, däribland toxikologiska egenskaper i olika ämnen, förpackningssubstraten bläckfärgerna hamnar på, samt konsumtionsmönster.

Siegwerks etikett ska garantera säkra utvärderade tryckfärger och råmaterial.

I samband med att portalen sjösätts lanseras även etiketten Transparency Label, för att demonstrera sina säkra tryckfärger och noggrant utvärderade råmaterial.

– Med vår Transparency Label, visar vi vårt globala ansvar för produktsäkerhet samt reglerings- och varumärkesägares krav. Etiketten står för vårt engagemang för kompromisslös proaktiv insyn. Det delade ansvaret gör det möjligt för våra kunder att skriva ut en säker och kompatibel produkt och se till att vi håller vad vi lovar, säger  Herbert Forker, vd på Siegwerk i ett pressmeddelande. Siegwerk är en internationell tillverkare av tryckfärger och individuella lösningar för förpackningar, etiketter och kataloger.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx