Siegwerk satsar på kunskapsportal om tryckfärger

PUBLICERAD: 13 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Ink Safety Portal tar fasta på produktsäkerhet och ska ge kunskap åt Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserar en digital kunskapsportal som ska hjälpa kunder med produktsäkerhet och föreskrifter kring tryckfärger.

Herbert Forker, vd på Siegwerk.

Siegwerks nya kunskapsportal Ink Safety Portal ska tackla de viktigaste frågeställningarna kring produktsäkerhet och föreskrifter gällande tryckfärger. Syftet är att demonstrera hur de arbetar samt att genom öppenhet visa att de lever upp till säkra tryckfärger och säkra livsmedelsförpackningar. En central del för Siegwerk är att med den nya sajten visa upp hur de utför säkerhetsutvärderingar av olika typer av ämnen och ingredienser i bläckfärger – ända ner till spårnivåer och olika förpackningstillämpningar. Olika parametrar måste tas i beaktande, däribland toxikologiska egenskaper i olika ämnen, förpackningssubstraten bläckfärgerna hamnar på, samt konsumtionsmönster.

Siegwerks etikett ska garantera säkra utvärderade tryckfärger och råmaterial.

I samband med att portalen sjösätts lanseras även etiketten Transparency Label, för att demonstrera sina säkra tryckfärger och noggrant utvärderade råmaterial.

– Med vår Transparency Label, visar vi vårt globala ansvar för produktsäkerhet samt reglerings- och varumärkesägares krav. Etiketten står för vårt engagemang för kompromisslös proaktiv insyn. Det delade ansvaret gör det möjligt för våra kunder att skriva ut en säker och kompatibel produkt och se till att vi håller vad vi lovar, säger  Herbert Forker, vd på Siegwerk i ett pressmeddelande. Siegwerk är en internationell tillverkare av tryckfärger och individuella lösningar för förpackningar, etiketter och kataloger.

Läs vidare

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx