Sex maskiner för digital förädling

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Scodix släpper en ny produktportfölj för digital förädling. Foto: Pressbild

Scodix, israelisk leverantör av lösningar för digital förädling, utökar produktportföljen. Var och en av de sex nya pressarna är anpassad för en specifik bransch.

400 Scodixpressar finns installerade runt om i världen. Nu släpps en ny maskinlinje, Ultra Digital Enhancement Press, som består av sex pressar. Varje press är inriktad på ett specifikt marknadssegment. Scodix vd Eli Grinberg säger i ett pressmeddelande att de nya pressarna har utformats för att möta behoven hos alla företagets kunder och deras branscher.

– Oavsett applikation, efterbehandling och förädling eller budgetkrav har vi en lösning inom den nya serien. Trycksaksleverantörer kan välja den press som bäst lämpar sig för att säkra en framtida tillväxt av just deras verksamhet.

W2P och förpackning

De två digitalpressarna Ultra 3000 och Ultra 4000 riktar sig båda mot Web to print-marknaden. Den sistnämnda klarar större format och både iläggare och avläggare för pall riktar sig till Web2Pack-tryckare. Scodix Ultra 1000 och 2000-pressarna erbjuder samma tryckområden och utbud av media men har ännu fler applikationsmöjligheter. De kommer i olika prisklasser.

Scodix Ultra 2000 riktar in sig på specialtryck och kommersiellt tryck.

Ultra 1000 erbjuder tillgänglig digital tryckförädling medan Ultra 2000 erbjuder alla Scodix-applikationer på en plattform, inklusive automatisk växling av polymer. Inom förpackningsområdet lanseras Scodix Ultra 5000 och 6000 som kan hantera material upp till 2 millimeter. Ultra 6000 erbjuder ett större format, men med ett utbud av ett mindre antal förädlingar.

Ersätter tidigare maskiner

De sex nya pressarna i serien ersätter Ultra 101 och 202, medan Scodix E106-pressen fortfarande finns tillgänglig för vikbara kartong i B1-format till förpackningsapplikationer.

– Genom att inkorporera digital förädling kan tryckerier utöka sitt utbud med uppseendeväckande applikationer, vilket stärker kundbevarandet i dessa notoriskt ombytliga tider, samtidigt som marginalerna och slutligen lönsamheten ökar. Oavsett om produkterna köps traditionellt eller via Web2Pack/Print-kanaler, förädlar Scodix alla slags trycksaker, från premiumtryck och gratulationskort, foldrar, bokomslag och broschyrer, till etiketter, förpackningar, vikbara kartonger, stabila lådor, display-material och säkerhetsmarkeringar, och med ett ständigt fokus på fina detaljer och högkvalitativa resultat, säger Eli Grinberg.

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x