Ser tillväxt med förvärv

PUBLICERAD: 3 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Tobias Haag, försäljningschef på Svenska Allen Coding.

Svenska Allen Coding ser växande affärer globalt när det nu står klart att de blir en del av König & Bauer.

I april månad i år blev affären klar. Företaget Svenska Allen Coding blev dotterbolag till tryckerijätten König & Bauer.

– Det här är första mässan där vi ställer ut som ett König & Bauer-företag, säger Tobias Haag, försäljningschef på Svenska Allen Coding.

Vad kommer det här uppköpet betyda för er?

– Det kommer att betyda ganska mycket. Vi får en stark ägare, mycket nya produkter och kan profilera oss starkare på den nordiska marknaden.

När Tobias Haag ombeds att visa vad de har för maskiner på plats under Empack så är det dels König & Bauers bläckstråleskrivare, dels företagets print & supply-lösning, anpassad för i stort sett alla industrier för etikettering av pallar samt olika produkter och kartonger.

– Den kommer också König & Bauer marknadsföra nu globalt. Vi tillverkar den i Sverige så det är ett utbyte vi har, säger Tobias Haag på Svenska Allen Coding.

 

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup