Senaste nytt från bioplastindustrin presenteras i Köpenhamn den 11 april

PUBLICERAD: 26 februari 2024
UPPDATERAD: 26 februari
Industriens Hus ligger på Rådhusplatsen i Köpenhamn.

Den 11 april arrangeras Nordic Bioplastic Conference 2024 i Köpenhamn, ett event som kommer att ta upp innovationer inom biobaserade och bionedbrytbara plastmaterial.

Den här dagen i Köpenhamn samlas experter från bioplastindustrins hela värdekedja för att uppdatera sig på det senaste inom området. Deltagarna får ta dela fallstudier, marknadsöversikter, nyheter inom material och mycket mer.

Arrangör är organisationen Plastindustrien i samarbete med Nordisk Bioplastförening, Teknologisk Insititut och IDA Polymer. Platsen är som vanligt Industrien Hus, granne med Tivoli. Mellan 150 och 200 personer beräknas finnas på plats.

På talarlistan finns bland annat Hasso von Pogrell, vd för European Bioplastics vars presentation har titeln ”Bioplastics at the Crossroads”. Från Innograf i Nederländerna kommer Jan Nordegraaf vars presentation har en längre titel, ” Material selection: The case of bio-based polymers versus the alternatives, examples in cases for infill and packaging”. Erland Riis Lavsen från Duni kommer att djupdyka i företagets satsning på bioplaster och Henrik Truelsen från Dansk Algeplast presenterar en intressant råvarukälla för bioplast.

Det var bara några exempel. Hela programmet och övrig info finns här:
https://plast.dk/arrangementer/bioplastic2024/

 

Läs vidare

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Här får plastförpackningar skulden igen

I de flesta fall blir vi glada när media skriver om oss och plaståtervinning. Men nu har det blivit väldigt fel skriver Svensk Plaståtervinning på LinkedIn. Det handlar om en artikel som blandar ihop plastförpackningar med övrigt plastavfall. Så här skriver Svensk Plaståtervinning.
Aftonx

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy