Seminarium: Smart & Intelligent Packaging

PUBLICERAD: 9 december 2015
UPPDATERAD: 9 december

Den 15:e december håller Packbridge ett Live Seminarium på Brobygrafiska på temat Smart & Intelligent Packaging. Då väntas deltagare från hela värdekedjan, från varumärkesägare till förpackningsproducenter. Seminariet kommer även att LIVE-streamas mellan kl 14-17.

Intresset för aktiva och intelligenta förpackningar ökar snabbt bland varumärkesägare
och detaljhandeln. De ger en möjlighet att öka vinsten, uppnå besparingar i leveranskedjan
samt minska matsvinn och förlänga hållbarheten. Nya tekniker möjliggör nyttjandet av
temperaturindikatorer, nya metoder för produktautentisering, förbättrad spårbarhet, självreglerande värme och kyla, tryckta batterier och mycket mer. Vad blir effekterna för förpackningsindustrin och hur ska vi utnyttja dessa möjligheter?

Föredragshållare
Simo Siitonen, Stora Enso
Torbjörn Eriksson, Thin Film Electronics
Kasper Skuthälla, Fibreform Packaging/BillerudKornäs
Petri Vasara, Pöyry
Michael Bäärnhielm, Beneli
Mats Olsson och Sara Larsson, Brobygrafiska

När: 15 december 2015 kl 13:30 – 17:00
Var: Brobygrafiska, Svetsarevägen 3, Sunne

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster med säte i Malmö. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och människor med människor.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx