Seminarium: More than drupa

PUBLICERAD: 19 april 2016
UPPDATERAD: 24 januari

 

Sweflex logo

More than Drupa! Så är arbetsnamnet på SweFlex kommande seminarium den 29 september 2016 på ”Malmö Live”.

Som arbetsnamnet antyder så kommer seminariet att spegla spännande nyheter från Drupa som kommer att beröra förpackningsbranschen. Men det räcker inte med detta utan mötet kommer att också att beröra vad som kan åstadkommas i tryckpressen när det gäller bestryckningar och special effekter.
Det finns också ny spännande teknik när det gäller reproarbete och klichéframställning som vi hoppas tränga djupare in i. Presentation som missades vid förra seminariet om världens viktigaste tryckjobb ”tryckning av sedlar” räknar man med att klara av denna gång. Det finns all anledning att boka in den 29 september 2016 på Malmö live. En av Sveriges modernaste konferensanläggningar.

Plats: Malmö Live
Datum: 29 September 2016
Tid: 09:00 – 17:00
Välkomna önskar styrelsen

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex