Sealed Air har automation i sikte

PUBLICERAD: 31 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari

 

Påsmaskin från Autobag. Foto: Pressbild

Förpackningsleverantören Sealed Air riktar in sig på automation och produktivitet när de tar plats på den kommande Fachpack-mässan i Tyskland. I sortimentet finns bland annat tryck- och påsmaskiner och lösningar för kartongresning och pappersinslagning.

När Sealed Air ställer ut på den tyska mässan Fachpack i slutet av september är den röda tråden automation, effektivitet och produktivitet. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Företaget kommer att visa förpackningsmaskiner från Autobag, automatiserade system för industriella tillämpningar som erbjuder tryck i höga hastigheter och fyllning av påsar.

Maskin i tre steg

Sealed Air presenterar också systemet I-Pack som anpassar kartonglådor efter produkter som ska packas och därmed reducerar onödiga tomrum i förpackningar och optimerar transporter. Maskinen arbetar i tre steg – höjdmätning, vikning och stängning av lådorna. Sealed Air har också utvecklat en modulär förpackningsstation. Stationen kan skräddarsys efter kundens önskemål i konfigurationer. Bord, hyllor och fästen kan anpassas efter operatörens behov.

– Den ergonomiska utformningen av den nya modulära förpackningsstationen omfamnar automatiseringen genom att bättre organisera förpackningsområdena så att operatörerna kan arbeta mer effektivt, säger Sealed Airs Pavel Kysely, vice vd för försäljningen i Central- och Östeuropa i ett pressmeddelande, och tillägger att packningsarbetet blir bekvämare, snabbare och enklare.

– Automatisering handlar om mycket mer än högpresterande utrustning. Det handlar också om att ta itu med utmaningar i fråga om arbetskraft för att öka produktiviteten och minimera fel och slöseri.

En digital plattform

I utbudet finns nu även Sealed Airs första system för pappersinslagning – nya QuikWrap Nano och QuikWrap M. Dessa är speciellt anpassade för e-handelsföretag som arbetar med små eller medelstora volymer.

Företaget kommer även demonstrera en ny digital plattform för handel och kundupplevelser. Inledningsvis lanseras plattformen till kunder i Tyskland, men framgent är tanken att den ska bli tillgänglig i hela EMEA-området.

Livsmedelsförpackningar av märket Cryovac blir ett av samtalsämnena i Sealed Airs utställning på Fachpack-mässan.

– MySEE ger våra kunder tillgång till sina förpackningskonton dygnet runt, sju dagar i veckan. De kan göra beställningar, kontrollera ledtider, prisinformation och frakt samt få reda på förpackningsinnovationer och mycket mer. Våra kunder kommer att gynnas av större öppenhet och information om sina förpackningar.

Samtal om livsmedelsförpackningar

För livsmedelsföretag som besöker Fachpack kommer Sealed Air att dela med sig av insikter om sina livsmedelsförpackningar av märket Cryovac. Experter finns på plats för att prata om allt från inspektions- och produktidentifieringssystem, robotlösningar för pås- och lådförpackningar till vakuumförpackningar och kvalitetssäkring.

– Sealed Airs inställning till innovation drivs av en ständig strävan efter vad som kommer härnäst. Vi tittar ständigt på hur vi kan hjälpa företag att lösa problem med förpackningar och förpackningsautomatisering är en av de största möjligheterna för att uppnå detta.

Fachpack-mässan hålls i tyska staden Nuremberg och pågår 27–29 september.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x