Sealed Air gör uppköp

PUBLICERAD: 7 februari 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Ted Doheny koncernchef och vd för Sealed Air. Foto: Wendy Yang

Sealed Air förvärvar Foxpak flexibles, irländsk digitaltryckare av flexibla förpackningslösningar:
– Tillsammans kommer vi att accelerera vår digitala framtid med innovationer inom smarta förpackningar för ledande varumärken runt om i världen, säger Ted Doheny, vd på Sealed Air.

Det irländska företaget Foxpak Flexibles använder den digitala tekniken för att trycka på flexibla förpackningar. Det handlar om förpackningslösningar så som ståpåsar (pouches) och pippåsar för en rad marknader, till exempel livsmedel så som snacks, skaldjur och husdjursmat. Deras lösningar kan snabbt skalas upp eller ner för att möta produktionskraven för kunder av alla storlekar, skriver Sealed Air i ett pressmeddelande i samband med förvärvet av bolaget.

– Foxpak kommer att bygga vidare på våra digitala förpackningslösningar där grafisk design och digitaltryck är nyckelområden för värdeskapande. Foxpak är erkänt som en kundcentrerad pionjär inom digitalt tryck, säger Ted Doheny, vd och koncernchef på Sealed Air i ett pressmeddelande.

– Tillsammans kommer vi att accelerera vår digitala framtid med innovationer inom smarta förpackningar för ledande varumärken runt om i världen.

Foxpak Flexibles har 33 anställda och arbetar med varumärkesägare i mer än 30 länder.

Villkoren och transaktion för affären har inte avslöjats.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x