Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

PUBLICERAD: 16 september 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air har tagit fram bubbelpåsarna SEALED AIR Mail Lite som ska vara enklare att återvinna. Foto: Pressbild

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Enligt Sealed Air är deras nya produktportfölj, SEALED AIR Mail Lite, ett led i deras uppsatta mål att göra alla sina produkter 100 procent återvinningsbara till 2025.

– Vi är oerhört stolta över att sätta riktmärket för miljöansvariga bubbelpåsar som är utformade för återvinning, säger Mirella Andriano, portföljförvaltare på Sealed Air i ett pressmeddelande.

Material kan separeras

De skyddande förpackningarna, totalt elva stycken i olika storlekar, består av en yttre pappersförpackning och en inre bubbelförpackning. Enligt företaget kan dessa två nu separeras genom att den inre bubbelförpackningen enkelt lossas från den yttre pappersförpackningen som består av ett FSC-certifierat icke-belagt kraftpapper. Båda komponenterna kan sedan återvinnas var för sig eller återanvändas.

– Med e-handeln på uppgång väljer människor i allt högre grad att använda bubbelpåsar framför större förpackningsalternativ som wellpapplådor – vilket sparar tid, energi, utrymme och i vissa fall cirka 35 procent i fraktkostnad.

60 procent återvunnet

Bubbelfilmen som används, SEALED AIR AirCap, har också vidareutvecklats. Den innehåller nu minst 60 procent återvunnet material. Enligt företaget har det blivit möjligt tack vare deras unika samextruderande luftretentionsskikt som även gör bubbelpåsarna starkare och ger mer skydd under transport än annat icke skyddande bubbelmaterial.

Fastsatt i kanterna

AirCap-bubbelfilmen är nu endast fastsatt på ytterpappershylsans överkant, sidor och underkant. Traditionellt sett används en lamineringsmetod som binder ihop komponenterna och hindrar påsarna från att kunna separeras för återvinning.

– Våra nya Mail Lite-mailers leder redan vägen i prestanda och skyddar varor från skador under transport för många e-handels- och tillämpningsapplikationer, då de har konstruerats för att minska avfallet i varje steg utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda, säger Mirella Andriano.

Förpackningsföretaget Sealed Air med 16 500 anställda verkar i 115 länder och omsatte 4,9 miljarder dollar under 2020. Förpackningssortimentet inkluderar bland annat matförpackningar, e-handelsförpackningar och andra skyddsförpackningar.

 

 

 

Senaste nytt

Nu startar Faller Packaging produktionen av läkemedelsförpackningar i danska Horsens

Under sensommaren i år kommer Faller Packaging att börja producera läkemedelsförpackningar i den nya fabriken i danska Horsens. Företaget förverkligar därmed ett projekt som redan aviserades i april 2023: byggandet av ytterligare en produktionsanläggning för Norden. Målet är att möta den ökande efterfrågan.
fallerx
Nu startar Faller Packaging produktionen av läkemedelsförpackningar i danska Horsens

Orapac tävlar i Packnorth Award 2025 med förpackning för slipmaskiner

Det finska företaget Oy Orapac ab var med i Packnorth Award förra året. Nu kommer man tillbaka i årets tävling med ett nytt bidrag i kategorin Industriförpackningar.
utvald
Orapac tävlar i Packnorth Award 2025 med förpackning för slipmaskiner

Europeisk plaståtervinning i ett kritiskt läge

Återvinning av plast ses ofta som en lösning i diskussionerna om materialen. Vi kan nog alla vara överens om att det återvinns för lite plast, kraftfulla insatser och investeringar behövs, men återvinningen är inte det enda som gäller inför framtiden. Dessutom ser det för ögonblicket ut som att återvinningskapaciteten i Europa faktiskt minskar. Företagen har stora problem med att hitta avsättning för materialen och klara ekonomin.
Återvinningx
Europeisk plaståtervinning i ett kritiskt läge

UPM Raflatac byter namn

Affärsområdet och rapporteringssegmentet UPM Raflatac byter namn till UPM Adhesive Materials från och med idag, den 12 juni.. Det nya namnet på rapporteringssegmentet kommer att användas från och med delårsrapporten för andra kvartalet 2025.
raf_tim-kirchen-appointment
UPM Raflatac byter namn

Läs vidare

Ketchupförpackning som "exploderar"

Det holländska designföretaget Akarton har tagit fram en kampanjförpackning till det likaledes holländska företaget Hela och deras Hela Tomaten Ketchup. Lösningen visar hur innovativ design och funktionalitet kan mötas. Med en sfärisk design som öppnas som öppnas på ett sätt som ser ut att den exploderat sätter denna förpackning en ny standard inom livsmedelsindustrin säger företaget. Hela fokuserar på nu på konsumentmarknadsföring genom influencers.
Akarton_VM3_25_opening.1x
Ketchupförpackning som ”exploderar”

Carlsberg byter kostym på klassiska alkoholfria ölen

En ny design och smalare burk blir öljättens största förpackningsförändring på länge. Carlsberg uppdaterar nu utseendet på sin populära alkoholfria öl. I lanseringen kommer även en specialdesignad burk för att hylla de svenska landslagen i fotboll och inför sommaren lanseras dessutom en festivalöl.
Carlsberg
Carlsberg byter kostym på klassiska alkoholfria ölen

BVD Stockholm vann Guldägg för nytt förpackningssystem till varumärket AEG

Vinnare av kategorin Förpackningsdesign i Guldägget blev designbyrån BVD Stockholm för designen till Electrolux Groups varumärke AEG. Utmaningen låg i att skapa en ett designuttryck som både förmedlar en tydlig premiumkänsla på en brun kartongförpackning och samtidigt harmonisera med AEG:s visuella identitet.
guldagget
BVD Stockholm vann Guldägg för nytt förpackningssystem till varumärket AEG

Fyra vinnare i norska Plastløftepriset

Lerum, Arla, Trioworld Lundin och Den Stolte Hane vann Grønt Punkt Norges Plastløfte-priser för sina innovativa och hållbara förpackningar.
plastloftet-vinnerex
Fyra vinnare i norska Plastløftepriset