Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

PUBLICERAD: 16 september 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air har tagit fram bubbelpåsarna SEALED AIR Mail Lite som ska vara enklare att återvinna. Foto: Pressbild

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Enligt Sealed Air är deras nya produktportfölj, SEALED AIR Mail Lite, ett led i deras uppsatta mål att göra alla sina produkter 100 procent återvinningsbara till 2025.

– Vi är oerhört stolta över att sätta riktmärket för miljöansvariga bubbelpåsar som är utformade för återvinning, säger Mirella Andriano, portföljförvaltare på Sealed Air i ett pressmeddelande.

Material kan separeras

De skyddande förpackningarna, totalt elva stycken i olika storlekar, består av en yttre pappersförpackning och en inre bubbelförpackning. Enligt företaget kan dessa två nu separeras genom att den inre bubbelförpackningen enkelt lossas från den yttre pappersförpackningen som består av ett FSC-certifierat icke-belagt kraftpapper. Båda komponenterna kan sedan återvinnas var för sig eller återanvändas.

– Med e-handeln på uppgång väljer människor i allt högre grad att använda bubbelpåsar framför större förpackningsalternativ som wellpapplådor – vilket sparar tid, energi, utrymme och i vissa fall cirka 35 procent i fraktkostnad.

60 procent återvunnet

Bubbelfilmen som används, SEALED AIR AirCap, har också vidareutvecklats. Den innehåller nu minst 60 procent återvunnet material. Enligt företaget har det blivit möjligt tack vare deras unika samextruderande luftretentionsskikt som även gör bubbelpåsarna starkare och ger mer skydd under transport än annat icke skyddande bubbelmaterial.

Fastsatt i kanterna

AirCap-bubbelfilmen är nu endast fastsatt på ytterpappershylsans överkant, sidor och underkant. Traditionellt sett används en lamineringsmetod som binder ihop komponenterna och hindrar påsarna från att kunna separeras för återvinning.

– Våra nya Mail Lite-mailers leder redan vägen i prestanda och skyddar varor från skador under transport för många e-handels- och tillämpningsapplikationer, då de har konstruerats för att minska avfallet i varje steg utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda, säger Mirella Andriano.

Förpackningsföretaget Sealed Air med 16 500 anställda verkar i 115 länder och omsatte 4,9 miljarder dollar under 2020. Förpackningssortimentet inkluderar bland annat matförpackningar, e-handelsförpackningar och andra skyddsförpackningar.

 

 

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x