Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

PUBLICERAD: 16 september 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air har tagit fram bubbelpåsarna SEALED AIR Mail Lite som ska vara enklare att återvinna. Foto: Pressbild

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Enligt Sealed Air är deras nya produktportfölj, SEALED AIR Mail Lite, ett led i deras uppsatta mål att göra alla sina produkter 100 procent återvinningsbara till 2025.

– Vi är oerhört stolta över att sätta riktmärket för miljöansvariga bubbelpåsar som är utformade för återvinning, säger Mirella Andriano, portföljförvaltare på Sealed Air i ett pressmeddelande.

Material kan separeras

De skyddande förpackningarna, totalt elva stycken i olika storlekar, består av en yttre pappersförpackning och en inre bubbelförpackning. Enligt företaget kan dessa två nu separeras genom att den inre bubbelförpackningen enkelt lossas från den yttre pappersförpackningen som består av ett FSC-certifierat icke-belagt kraftpapper. Båda komponenterna kan sedan återvinnas var för sig eller återanvändas.

– Med e-handeln på uppgång väljer människor i allt högre grad att använda bubbelpåsar framför större förpackningsalternativ som wellpapplådor – vilket sparar tid, energi, utrymme och i vissa fall cirka 35 procent i fraktkostnad.

60 procent återvunnet

Bubbelfilmen som används, SEALED AIR AirCap, har också vidareutvecklats. Den innehåller nu minst 60 procent återvunnet material. Enligt företaget har det blivit möjligt tack vare deras unika samextruderande luftretentionsskikt som även gör bubbelpåsarna starkare och ger mer skydd under transport än annat icke skyddande bubbelmaterial.

Fastsatt i kanterna

AirCap-bubbelfilmen är nu endast fastsatt på ytterpappershylsans överkant, sidor och underkant. Traditionellt sett används en lamineringsmetod som binder ihop komponenterna och hindrar påsarna från att kunna separeras för återvinning.

– Våra nya Mail Lite-mailers leder redan vägen i prestanda och skyddar varor från skador under transport för många e-handels- och tillämpningsapplikationer, då de har konstruerats för att minska avfallet i varje steg utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda, säger Mirella Andriano.

Förpackningsföretaget Sealed Air med 16 500 anställda verkar i 115 länder och omsatte 4,9 miljarder dollar under 2020. Förpackningssortimentet inkluderar bland annat matförpackningar, e-handelsförpackningar och andra skyddsförpackningar.

 

 

 

Läs vidare

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning

Ett mer hållbart designkoncept från Electrolux

Electrolux Groups in-house designteam har tillsammans med BVD tagit fram en ny förpackningsdesign som ska väcka känslor via en brun kartongförpackning.
Electroluxx

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning