Sealed Air släpper nya barriärfilmer

PUBLICERAD: 8 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air fokuserar på återvinningsbara barriärfilmer. Foto: Pressbild

Sealed Air utökar sortimentet av återvinningsbara barriärfilmer för livsmedelsförpackningar som enligt företaget ska förenkla återvinningen.

Två nya ultratunna krympfilmer i serien CRYOVAC Brand Eco BDF har utvecklats av Sealed Air. Den ena barriärfilmen, Eco BDF20M, är tillverkad av 100 procent jungfruligt material. Den andra produkten, Eco rBDF20M 30, uppges bestå av 30 procent certifierad cirkulär resin (CCR).

Tunnare än andra filmer

Enligt företaget bidrar den ultratunna barriären till att minska matsvinnet genom att förlänga hållbarheten och skydda livsmedel mot föroreningar och att de blir dåliga. Filmerna uppges också vara lättare och tunnare (21 mikron) än andra konventionella termoformbara filmer på marknaden. Detta uppnås genom att använda mindre filmmaterial används liksom lägre nivåer av etylenvinylalkohol (EVOH).

Testning och godkännande

I utvecklingen av de båda barriärfilmerna har de genomgått testning och fått grönt ljus av bland annat brittiska organisationen On-Pack Recycling Label (OPRL), Association of Plastics Recyclers (APR) och Plastic Recyclers Europe (PRE). Detta innebär att de nya filmerna är certifierade för återvinning enligt RIC4.

Arnaud Brunet, chef i EMEA över produktportföljen Food Films Portfolio på Sealed Air:

– Återvinningsstrategier går framåt i hela Europa, med infrastrukturer i olika utvecklingsstadier i olika länder. Vårt mål var att utveckla nya barriärfilmer som skulle optimera återvinningskompatibiliteten över detta mångsidiga spektrum. Det kommer att hjälpa livsmedelsproducenter, återförsäljare och varumärkesägare att förbättra resursförmågan när länder alltmer går mot en cirkulär ekonomi, säger han i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a