Satsning på packmaskiner mot svenska marknaden

PUBLICERAD: 1 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari
ITO Pall Pack satsar på att leverera packmaskiner till den svenska marknaden.

ITO Pall Pack tar sig an fyllning och packning ihop med den polska samarbetspartnern Radpak. Nu tar de sikte på den svenska livsmedelsmarknaden med fyllning av påsar och askar i alla möjliga former.

– Vi har knutit till oss en kvalitetsproducent som sträcker sig längre än långt för att uppfylla kundens önskemål, säger Axel Hagen på ITO Pall-Pack.
– Radpak är specialister på att bygga maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger, säger Axel Hagen på ITO Pall-Pack

Förutom satsningen på att bli en betydande aktör för leveranser till svenska livsmedelsproducenter

Påsfyllare finns också i maskinportföljen.

är tanken även att ta sig in på marknaden för påsfyllare. I dagsläget handlar 80 procent om fyllning av mat. Det kan gälla maskinfyllning av exempelvis chips, nötter, kaffe, konfetti eller jordbruksvaror, torrvaror och fryst mat.

Hagen framhåller att Radpaks styrkor är produktion av kundspecifika lösningar, samtidigt som de är anpassningsbara efter kunders önskemål.

– Och som integrationspartner monterar och installerar vi, erbjuder service och support och ordnar självklart fram reservdelar, påpekar Hagen.

ITO Pall Packs nya samarbetspartner Radpak bygger maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger.

ITO Pall Pack har totalt 55 anställda, vilket inkluderar tio medarbetare på PLS, service och support, och 22 anställda på produktion. De har egna servicetekniker i Sverige, och samarbetar med flera servicekontor i Sverige, bland annat Örebro, Karlskrona och Helsingborg. ITO Pall Pack levererar packmaskiner som hanterar konsumentförpackningar, F-pack, och kartonger, D-pack.
– Alla matvaror packas i en eller annan typ av kartonger och för oss handlar det mest om förpackning av färdigmat, säger säljansvarig Tommy Johansson.

När det gäller wrap-around-packmaskiner finns ett samarbete med finska maskintillverkaren Jomet avseende leveranserna.

Felleskjöpet, Norges motsvarighet till svenska Lantmännen, har nyligen valt att investera i en ny fyll- och packlinje för deras fröförpackningar. Linjen inleds med en kartongresare som stänger botten, sedan vägs och doseras produkten. Kartongen packas och försluts upptill innan den får en etikett, palleteras för hand och staplas.

 

 

 

 

 

Läs vidare

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x