Satsar på ny extruderingslina – ”Vi vill expandera i Europa”

PUBLICERAD: 8 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Emballator Tectubes investerar i ny produktionslina. Foto: Pressbild

80 miljoner kronor investeras i en ny extruderingslinje hos Emballator Tectubes i Hjo. Enligt företaget är målet att bli störst i Norden på plasttuber av återvunnet material.

Kunder ska kunna erbjudas fler tuber i återvunnet material i framtiden, enligt Emballator Tectubes, en del av Herenco-koncernen som investerar 80 miljoner kronor i en ny extruderingslinje. Installationen görs på företagets produktionsanläggning i Hjo:

– Otroligt roligt att vi gör det här och det visar på vår långsiktighet med fortsatt tillverkning i Hjo och Sverige. Det här ger fantastiska möjligheter att öka vår tillväxt och expansion, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Med den nya produktionslinan är målet att tillverka plasttuber i hållbara material som biobaserade och konsumentåtervunnen (PCR) plast. Enligt Emballator kommer produkterna rikta sig främst mot kosmetik och livsmedel, men företaget hoppas också kunna växa inom andra segment.

– Det här visar på vår vilja att bli nummer ett inom hållbarhet. Den nya linjen kommer även göra att vi kan erbjuda tryckta tuber av högsta kvalitet och växa inom flera segment. Vi är på en stor förändringsresa mot tillväxt och expansion mot framtiden, vi ställer om till hållbara lösningar och vill expandera i Europa.

Den nya produktionslinjen beräknas vara på plats under 2023.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front