Sponsrar skid-VM i Falun 2015

PUBLICERAD: 17 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

ABB Skidvm

Företaget tar som nationell sponsor tillvara på energin under skid-VM som arrangeras från 18 februari till 1 mars och väntas bli en folkfest med över 200 000 besökare på plats.

 Skid-VM samlar 700 aktiva skidåkare från 55 olika nationer och över 500 miljoner tv-tittare världen över förväntas följa det live. Ett VM handlar om energi. De skidåkare som bäst tar hand om sin energi kommer att vinna. Energi är också centralt för ABB, som hjälper sina kunder att utnyttja den så effektivt som möjligt.

Under VM-festen kommer ABB att samla både kunder och medarbetare i Falun som ska heja fram åkarna i spåret. ABB kommer också att stärka samarbetet med andra svenska industriföretag genom en gemensam utställning inne på tävlingsområdet. Utställningen kommer bland annat att fokusera på innovation och hur de medverkande företagen gemensamt bidrar till utvecklingen. Den har det passande namnet ”Innovation we trust”. Förutom ABB medverkar Atlas Copco, Electrolux, LKAB, SAAB, SSAB och Stora Enso.

-Vi är glada att sponsra skid-VM i Falun 2015. Det här är ett utmärkt tillfälle att bjuda in kunder för möten och samtidigt göra det möjligt för våra medarbetare att ta del av den internationella skidfesten. Det är också en unik möjlighet för oss att tillsammans med andra visa den bredd och spets som svensk industri har”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Som ett led i sponsringen kommer ABB att ha ett ökat fokus på hälsa och motion för sina medarbetare. Alla inom företaget kommer också att kunna köpa biljetter till rabatterade priser.

 

 

Läs vidare

Scanpack i bilder

Packnorth var på plats och bevakade Scanpack, som arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober. Här är en bildkavalkad från mässan som bjöd på innovativa material, maskiner, förpackningslösningar och mycket mer.
Scanpack

Snabba tryck på wellpapp

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.
401F6C10-EA05-4606-B427-EA74F5F15708-scaled

Branschmässa bjuder in till förpackningsseminarier

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar, 5–7 april, blir välfyllda med intressanta seminarier. I förpackningsspåret finns bland andra Skanem Sveriges vd Desirée Erlingsson som redogör för ett projekt där smarta förpackningar uppnås genom digitala vattenmärken. Oskar Lingqvist, global chef på McKinsey kommer att tala under rubriken ”Next Normal” i förpackningsindustrin.
Kollage-2022-2

Nu blir det grafisk mässa i april

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia, som även bjuder på en hel del utställare inom förpackning, har fått nya datum – 5–7 april.
massbild

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx