Salamiförpackning får ny kostym

PUBLICERAD: 18 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari
60 procent av plastförpackningen har ersatt av återvunnen plast. Foto: Pressbild

Danska köttproducenten Danish Crown Foods väljer att låta majoriteten av materialet till den nya salamiförpackningen bestå av återvunnen plast. 

Initiativet att byta förpackning är ett led i den globala köttproducentens ambitiösa hållbarhetsstrategi som sträcker sig fram till 2030.

I den nya förpackningen för salamiskivor är plasten till 60 procent ersatt av återvunnen plast och det svarta tråget är utbytt mot ett transparent. Den danska köttproducenten säljer över fyra miljoner förpackningar av GÖL:s salamiskivor genom Sveriges största dagligvarukedjor varje år, enligt företaget.

–Vi jobbar ständigt med att förbättra förpackningarna i samarbete med utvalda partners och är väldigt glada över att kunna lansera den här nyheten. Vi har lång väg att gå för nå våra mål, men vi är på god väg och ser fram emot den fortsatta resan, säger Sara Johansson.

Danish Crown Foods skriver i ett pressmeddelande att koncernens samtliga produkter ska vara förpackade i återvinningsbara material till 2030. Redan 2025 är målet att 90 procent av förpackningarna ska vara återvinningsbara.

 

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432