Säger upp köpeavtal

PUBLICERAD: 15 december 2015
UPPDATERAD: 15 december

I maj slöt Walki Group ett avtal med Mondi Group om försäljning av koncernens fabriker i Jakobstad, Finland och i Wroclaw, Polen. Affären blev föremål för konkurrensprövning av den europeiska kommissionen, som uttryckte sina farhågor om affärens inverkan på konkurrenssituationen. Avsevärd tid och möda har ägnats till att diskutera olika lösningar för att undanröja dessa farhågor.

Eftersom ingen tillfredsställande lösning har kunnat uppnås har Mondi beslutat att dra tillbaka sin ansökan till kommissionen och säga upp köpeavtalet. Affärsområdet Industrial Packaging; inkluderande både Jakobstad och Wroclaw förblir en viktig del av Walkis strategi. Walki förbinder sig att utveckla alla sina fabriker i Finland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland och Kina.

Walki Group är en ledande tillverkare av tekniska laminat och förpackningsmaterial, som  är specialiserat på tillverkning av fiberbaserade, intelligenta, multilaminatprodukter för marknader som sträcker sig från energibesparande isoleringslaminat och byggmembraner till barriärförpackningar. Walki har fabriker i Finland, Tyskland, Nederländerna, Polen, Storbritannien, Ryssland och Kina. Företaget sysselsätter cirka 900 personer och den årliga netto omsättning ligger på över 300 miljoner euro.

Läs vidare

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx