Så skyddar du ditt varumärke

PUBLICERAD: 24 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Boxon bjuder in till event om varumärkesskydd

Den sjunde februari håller Boxon ett frukostevent om vilka alternativ som finns på hur man skyddar sitt varumärke och hur man kan spåra sina produkter.

– Bakgrunden är att vi får frågor från våra kunder på vilka regler och lösningar som finns gällande skydd och spårbarhet för sina produkter, säger Katarina Vantaa, marknadskordinator på Boxon systems och fortsätter:

– Från och med 2019 ska de flesta receptbelagda läkemedel ha en unik 2D-kod samt en säkerhetsförsegling på förpackningen. Men det är inte bara läkemedel och livsmedel som utsätts för förfalskningar. Exempelvis producenter av kullager och reservdelar är också utsatta. Den snabbt ökade e-handeln är en stor anledning till att andelen förfalskade produkter ökar.

Boxon har bjudit in två leverantörsföretag till frukostmötet som levererar olika lösningar på detta.

Videojet tillverkar märkningsutrustningar med laser eller bläckstråle. Heidi Vanheerswynghels från företaget, kommer att förklara vilken märkningsutrustning som är bäst lämpad för att öka spårbarheten på dina produkter.

UPM Raflatac tillverkar ett brett sortiment av olika etiketter, vilket även inkluderar olika typer av säkerhetsetiketter. Lottie Andersson på UPM Raflatac, berättar om vilka olika etikettsmaterial som finns för att skydda produktintegriteten, öka säkerheten och ta bort risken för förfalskningar.

Eventet hålls på Boxons huvudkontor i Helsingborg. Anmälan görs på Boxons hemsida.

Boxon erbjuder olika lösningar på förpackningar, etiketter, märkningar samt tillverkar säckar och verktyg för bulkhantering. Företaget har 240 anställda, omsätter en miljard kronor och huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x