Så designar du förpackningar i Corel Draw

PUBLICERAD: 1 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Joakim Alriksson, Corel, håller tillsammans med sin kollega Stefan Lindblad ett digitalt frukostseminarium 28 april. Foto: Claes Nordström

På torsdag morgon 28 april hålls ett kostnadsfritt och digitalt frukostseminarium när Corel demonstrerar bildredigering, vektorgrafik och grafisk formgivning i programsviten Corel Draw.

Mjukvaran Corel Draw Graphics Suite är utvecklad för produktion av visuell kommunikation, förpackningar, tryckta skyltprodukter, marknadsföringsmaterial med mera. Företaget bakom programvarusviten Corel Draw är ett kanadensiskt företag som etablerar sig allt mer i Europa, programmen erbjuder en helhetslösning för grafisk design och hantering av grafik, foto och 3D och finns numera flera språk, däribland svenska.

Gratis seminarium

Torsdag 28 april klockan 08.30 håller Joakim Alriksson och Master of Corel Draw Stefan Lindblad ett digitalt frukostmöte med en demonstration om möjligheterna och de grundläggande funktionerna i Corel Draw. Frukostmötet hålls i samarbete med AGI Publishing House. Deltagarna får under frukostmötet möjlighet att ställa frågor. Anmälan till seminariet är gratis.

CorelDraw är anpassad för produktion av skylt- och storformatsprodukter, förpackningar etc. Foto: Pressbild

– De många formaten in och ut gör oss speciellt attraktiva för dig som tar in byggritningar. Exaktheten i måtten fungerar bra när du ska upp i stora format eller exakthet krävs. Vi har Pantone-biblioteket inbyggt. Hela sviten ligger i ett enda program säger Joakim Alriksson, Corel.

– Corel Draw är lätt att lära sig, inte minst eftersom allt ligger i ett och samma program. Du hittar också i stort sett samma funktioner som i Creative Suite, även om de kanske fungerar lite annorlunda, avslutar Joakim Alriksson och tillägger att man antingen kan köpa programmet eller teckna en årsprenumeration.

Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x