Rottneros AB investerar i Blue Ocean Closures

PUBLICERAD: 15 december 2023
UPPDATERAD: 14 december
Så här ser utgångsmaterialet till BOCs förslutningar ut.

Rottneros AB investerar i Blue Ocean Closures och blir delägare i det svenska start-up företaget, som utvecklar egna fiberbaserade förpackningsmaterial.

Blue Ocean Closures AB har sedan två år tillbaka utvecklat teknik för att producera fiberbaserade förslutningar för konsumentförpackningar i stor skala, med målet att ersätta befintliga lösningar av plast på en global marknad. Tekniken och materialet har potential för många fler användningsområden med hög volym och inverkan när det gäller att ersätta plastapplikationer.

– Blue Ocean Closures är ledande inom ett mycket spännande nytt område med sin vakuum pressformningsteknik. På Rottneros ser vi detta område som ett komplement till vårt arbete inom våtformning och att utforska möjligheterna inom torra processer passar mycket väl in i vår marknadsstrategi, säger Lennart Eberleh, VD, Rottneros AB.

Lars Sandberg är grundare och vd för Blue Ocean Closures. Foto: Bo Wallteg

Blue Ocean Closures arbetar i partnerskap med industriledare och globala varumärkesägare, som är engagerade i utvecklingen av mer miljövänliga lösningar.

– Med Rottneros djupa kunskap inom massa och förpackningar stärker vi ytterligare vår position och förmåga att nå marknaden, säger grundare och VD Lars Sandberg på Blue Ocean Closures.

– Bolaget har under sina två verksamhetsår fokuserat på att utveckla högkvalitativa, biobaserade och återvinningsbara skruvkorkar av papper. Denna investering och partnerskapet kommer att utöka den viktiga utvecklingen inom fler marknadssegment. Vi är mycket glada över att välkomna Rottneros som ny delägare, avslutar Sandberg.

Du kan läsa mycket mer om Blue Ocean Closures i tidningen Packnews no 4 2023.

https://shop.agi.se/

 

Läs vidare

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432