Rösta på din favorit i Public Choice Award i Recreate Packaging designtävling 2016

PUBLICERAD: 9 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Recreate logo 2016

Stora Ensos designtävling Recreate Packaging börjar gå mot sitt slut och det är dags att välja vilket av bidragen som ska vinna Public Choice Award. Kandidaterna presenteras på tävlingens webbplats www.recreatepackaging.com och du kan rösta fram till den 30 mars 2016.

Recreate Packaging har väckt stort intresse bland designstudenter och professionella designers och även i sociala medier. Bidragen finns nu på webbplatsen och vem som helst kan rösta på sin favorit. Förutom Public Choice kommer tävlingens jury att utse en vinnare i studentkategorin och en i proffskategorin. Prisutdelningen sker den 11 maj 2016 i New York i samband med Luxe Pack New York.

Recreate Packaging arrangeras av Stora Enso och har sedan 2012 fungerat som en framgångsrik plattform för innovativ, förnybar förpackningsdesign. Årets upplaga av tävlingen fokuserar på tre användningsområden inom lyxförpackningar: parfym och kosmetika, champagne och lyxsprit samt choklad och konfektyr. Kartongmaterialen som används är bland annat Ensocoat, CKB och Performa Brilliance, som tillverkas av Stora Enso – och utmaningen är att få ut det mesta möjliga av kartongens taktila egenskaper i lyxförpackningar.

”Lyx handlar inte bara om själva produkten utan om hela upplevelsen av förpackningen den kommer i. Verklig lyx är inte bara något man ser, utan även något man kan känna. Därför är känseln den viktigaste inspirationen bakom årets tema – Luxury is Tactile.”

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och 2015 uppgick omsättningen till 10,0 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Nasdaq Stockholm.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx