Rektangulära silikontamponger

PUBLICERAD: 21 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Sicatech tampong

Företaget Sicatech  presenterar Allroundserie med rektangulärform och hög stabilitet, stabil ytspänning och mekanisk resistens, rullningsvinkel 10 – 30 grader beroende på modell. De är avsedda till rektangulära tryckytor från 11 x 8 mm – 330 x 130 mm. Levereras i hårdheter 0-30 Shore A och med önskad sockel,  och som standard används plywood- eller aluminiumsockel med M6 infästning.

 Förutom standardsocklar finns ett ”Snap-On” system vilket gör det mycket enkelt för operatören att byta silikontampong på några sekunder utan något skruvmontage eller inställning och därmed ett minimum av driftstopp.

Sicatech är en tillverkare av silikontamponger och tillhör de erkänt bästa på marknaden och har utvärderats och används av Sveriges största tryckerier. Sortimentet omfattar över 1500 olika standardmodeller.

– Vi har kunskapen och erfarenheten att hjälpa till med att välja den optimala formen och hårdheten för varje applikation. Om vi inte har den rätta modellen, så tillverkar vi den, säger Magnus Hammervald som äger företaget tillsammmans med sin bror Stefan.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620