Rapporterar stark tillväxt

PUBLICERAD: 30 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R hanswimmer - lowHans Wimmer

B&R fortsätter att växa stabilt. På Hannovermässan tog Hans Wimmer, Managing Director på B&R, tillfället i akt för att presentera föregående års siffror. Den totala omsättningen 2013 var 475 000 000 €, vilket innebär en ökning på 11 procent jämfört med 2012. Företaget har även startat två nya dotter-bolag under 2013, samt öppnat flera nya kontor.
Wimmer angav ständig hög nivå av innovation och ett utökat produktsorti-ment som några av framgångsfaktorerna.

– Vår produktportfölj är perfekt anpassad för att möta kraven från framtidens fabriker. Dessa anläggningar kommer vara starkt beroende av modulära och nätverksan-slutna maskiner.

Wimmer betonade även att B&R har växt betydligt mer än branschgenom-snittet avseende alla aktiva områden. Företagets intäkter genereras mesta-dels från försäljning av styrsystem, drivsystem och industridatorer. I slutet av 2013 har mer än 1,5 miljoner styrsystem installerats på marknaden.

Företaget har även öppnat upp nya dotterbolag i Turkiet och Taiwan.

-Som en effekt av den växande Europeiska marknaden, ser Turkiet en ökad efter-fråga av tekniska lösningar, säger Sales Manager för B&R Peter Gucher.

Dessutom blir marknadsnärvaron starkare och starkare i USA där 10 nya kontor har öppnats de senaste 2 åren.

Även Indien har sett en kraftig ökning gällande investeringar då nya utbildningsfaciliteter har öppnats i anslutning till alla B&R-kontor där. Detta har kompletterats med ett nytt lager i Pune som har en kapacitet på över 20 000 m².

– Vi gör allt vi kan för att alltid finnas nära till hands för våra kunder och ge dem snabbast möjliga service, avslutar Gucher.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx