Prisas på livsmedelsmässan

PUBLICERAD: 5 april 2016
UPPDATERAD: 5 april

I samband med att livsmedels- och dryckesindustrin samlas i Malmö för två dagar av nyheter, inspiration, nätverkande och framtidsspaning utses även Årets Närproducent 2016 och Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016.

Priserna premierar företag som framgångsrikt och innovativt har bidragit till utvecklingen inom livsmedels- och dryckesindustrin och därmed sett till att Sverige fortsätter att ligga i framkant inom området. Priserna instiftades i samband med att mässan Food Chain Nordic hade premiär på Malmömässan 2014 och vinnare då var Wapnö Gård och Kiviks Musteri.

Intresset för priserna har i år har varit rekordstort och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt Lennart Wikström, chefredaktör på tidningen Svenska Livsmedel, har haft ett gediget arbete att utse vinnarna.

Till Årets Närproducent 2016 utses företaget Rescued Fruits som tar tillvara på frukt som slängs och gör något gott av den. Nomineringen lyder; För framgångsrikt aktionsorienterat entreprenörskap som har vuxit från en liten idé till något större. Smart placerat i frukt och gröntklustret i Helsingborg

Vinnare av Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016 är företaget Oatly som omvandlar fiberrik havre till näringsriktig föda som t ex drycker och glass. Nomineringen lyder; En klart lysande stjärna, som varit djärv i sin marknadsföring och kommunikation och som hamnat helt rätt i trenderna. Växer med 25 procent per år.

Prisutdelning sker på Malmömässan den 6 april kl. 15.30. Här har man också möjlighet att besöka närmare 120 ledande leverantör till livsmedels- och dryckesindustrin som visar maskiner, utrustning, system, förpackningar, underhåll och logistiklösningar mm.

Easyfairs är en del av Artexis Easyfairs Group, ett av Europas ledande mässbolag, som arrangerar 125 evenemang i 16 länder och driver 8 anläggningar i Benelux-länderna och Skandinavien. Artexis Easyfairs har två affärsområden som drivs under två varumärken, Artexis som äger och driver mässanläggningarna, Kistamässan och Malmömässan och mässarrangören Easyfairs, som genomför över 50 egna mässor årligen i Sverige. På Easyfairs mässor finns möjlighet att besöka framtiden.

 

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x