Prisas på livsmedelsmässan

PUBLICERAD: 5 april 2016
UPPDATERAD: 5 april

I samband med att livsmedels- och dryckesindustrin samlas i Malmö för två dagar av nyheter, inspiration, nätverkande och framtidsspaning utses även Årets Närproducent 2016 och Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016.

Priserna premierar företag som framgångsrikt och innovativt har bidragit till utvecklingen inom livsmedels- och dryckesindustrin och därmed sett till att Sverige fortsätter att ligga i framkant inom området. Priserna instiftades i samband med att mässan Food Chain Nordic hade premiär på Malmömässan 2014 och vinnare då var Wapnö Gård och Kiviks Musteri.

Intresset för priserna har i år har varit rekordstort och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt Lennart Wikström, chefredaktör på tidningen Svenska Livsmedel, har haft ett gediget arbete att utse vinnarna.

Till Årets Närproducent 2016 utses företaget Rescued Fruits som tar tillvara på frukt som slängs och gör något gott av den. Nomineringen lyder; För framgångsrikt aktionsorienterat entreprenörskap som har vuxit från en liten idé till något större. Smart placerat i frukt och gröntklustret i Helsingborg

Vinnare av Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016 är företaget Oatly som omvandlar fiberrik havre till näringsriktig föda som t ex drycker och glass. Nomineringen lyder; En klart lysande stjärna, som varit djärv i sin marknadsföring och kommunikation och som hamnat helt rätt i trenderna. Växer med 25 procent per år.

Prisutdelning sker på Malmömässan den 6 april kl. 15.30. Här har man också möjlighet att besöka närmare 120 ledande leverantör till livsmedels- och dryckesindustrin som visar maskiner, utrustning, system, förpackningar, underhåll och logistiklösningar mm.

Easyfairs är en del av Artexis Easyfairs Group, ett av Europas ledande mässbolag, som arrangerar 125 evenemang i 16 länder och driver 8 anläggningar i Benelux-länderna och Skandinavien. Artexis Easyfairs har två affärsområden som drivs under två varumärken, Artexis som äger och driver mässanläggningarna, Kistamässan och Malmömässan och mässarrangören Easyfairs, som genomför över 50 egna mässor årligen i Sverige. På Easyfairs mässor finns möjlighet att besöka framtiden.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006