Prisas på livsmedelsmässan

PUBLICERAD: 5 april 2016
UPPDATERAD: 5 april

I samband med att livsmedels- och dryckesindustrin samlas i Malmö för två dagar av nyheter, inspiration, nätverkande och framtidsspaning utses även Årets Närproducent 2016 och Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016.

Priserna premierar företag som framgångsrikt och innovativt har bidragit till utvecklingen inom livsmedels- och dryckesindustrin och därmed sett till att Sverige fortsätter att ligga i framkant inom området. Priserna instiftades i samband med att mässan Food Chain Nordic hade premiär på Malmömässan 2014 och vinnare då var Wapnö Gård och Kiviks Musteri.

Intresset för priserna har i år har varit rekordstort och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt Lennart Wikström, chefredaktör på tidningen Svenska Livsmedel, har haft ett gediget arbete att utse vinnarna.

Till Årets Närproducent 2016 utses företaget Rescued Fruits som tar tillvara på frukt som slängs och gör något gott av den. Nomineringen lyder; För framgångsrikt aktionsorienterat entreprenörskap som har vuxit från en liten idé till något större. Smart placerat i frukt och gröntklustret i Helsingborg

Vinnare av Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016 är företaget Oatly som omvandlar fiberrik havre till näringsriktig föda som t ex drycker och glass. Nomineringen lyder; En klart lysande stjärna, som varit djärv i sin marknadsföring och kommunikation och som hamnat helt rätt i trenderna. Växer med 25 procent per år.

Prisutdelning sker på Malmömässan den 6 april kl. 15.30. Här har man också möjlighet att besöka närmare 120 ledande leverantör till livsmedels- och dryckesindustrin som visar maskiner, utrustning, system, förpackningar, underhåll och logistiklösningar mm.

Easyfairs är en del av Artexis Easyfairs Group, ett av Europas ledande mässbolag, som arrangerar 125 evenemang i 16 länder och driver 8 anläggningar i Benelux-länderna och Skandinavien. Artexis Easyfairs har två affärsområden som drivs under två varumärken, Artexis som äger och driver mässanläggningarna, Kistamässan och Malmömässan och mässarrangören Easyfairs, som genomför över 50 egna mässor årligen i Sverige. På Easyfairs mässor finns möjlighet att besöka framtiden.

 

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front