Prisas på livsmedelsmässan

PUBLICERAD: 5 april 2016
UPPDATERAD: 5 april

I samband med att livsmedels- och dryckesindustrin samlas i Malmö för två dagar av nyheter, inspiration, nätverkande och framtidsspaning utses även Årets Närproducent 2016 och Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016.

Priserna premierar företag som framgångsrikt och innovativt har bidragit till utvecklingen inom livsmedels- och dryckesindustrin och därmed sett till att Sverige fortsätter att ligga i framkant inom området. Priserna instiftades i samband med att mässan Food Chain Nordic hade premiär på Malmömässan 2014 och vinnare då var Wapnö Gård och Kiviks Musteri.

Intresset för priserna har i år har varit rekordstort och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt Lennart Wikström, chefredaktör på tidningen Svenska Livsmedel, har haft ett gediget arbete att utse vinnarna.

Till Årets Närproducent 2016 utses företaget Rescued Fruits som tar tillvara på frukt som slängs och gör något gott av den. Nomineringen lyder; För framgångsrikt aktionsorienterat entreprenörskap som har vuxit från en liten idé till något större. Smart placerat i frukt och gröntklustret i Helsingborg

Vinnare av Årets Livsmedel-/Dryckesproducent 2016 är företaget Oatly som omvandlar fiberrik havre till näringsriktig föda som t ex drycker och glass. Nomineringen lyder; En klart lysande stjärna, som varit djärv i sin marknadsföring och kommunikation och som hamnat helt rätt i trenderna. Växer med 25 procent per år.

Prisutdelning sker på Malmömässan den 6 april kl. 15.30. Här har man också möjlighet att besöka närmare 120 ledande leverantör till livsmedels- och dryckesindustrin som visar maskiner, utrustning, system, förpackningar, underhåll och logistiklösningar mm.

Easyfairs är en del av Artexis Easyfairs Group, ett av Europas ledande mässbolag, som arrangerar 125 evenemang i 16 länder och driver 8 anläggningar i Benelux-länderna och Skandinavien. Artexis Easyfairs har två affärsområden som drivs under två varumärken, Artexis som äger och driver mässanläggningarna, Kistamässan och Malmömässan och mässarrangören Easyfairs, som genomför över 50 egna mässor årligen i Sverige. På Easyfairs mässor finns möjlighet att besöka framtiden.

 

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx