Prisas för kontrollsystem

PUBLICERAD: 23 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Yves Bletterie och Thomas Murr från Bobst fick motta priset av FEFCO:s generalsekreterare Angelika Christ (mitten).

Bobst får guldmedaljen från wellpapporganisationen FEFCO  för deras kontrollsystem som synar falsade wellpapplådor.

Tyska Bobst som är inriktade på tryckpressar och stansmaskiner får pris för sin Premium Gap Control – en fristående enhet som kontrollerar falsning av wellpapplådor. Buntar med vikta wellpapplådor som matas fram scannas på båda sidor. Enheten placeras direkt efter produkträknaren på en flexopress med integrerad limning och falsning. På en skärm går det att utläsa hur falsningen av varje enskild låda är utförd. Visar systemet grönt är kvalitetskraven uppfyllda. Om det däremot blir rött på skärmen, så tas den aktuella bunten bort från produktflödet.  Enligt Bobst säkerställer tekniken   en hundra procent kontroll av vikningsprocessen av levererade wellpapplådor. Vidare menar man att systemet också tar bort förpackningar som inte uppfyller kraven, att det leder till resursbesparing och minskat spill. Även operatörstid för kontroller reduceras.

Bobst fick ta emot utmärkelsen, Bästa innovation 2017, på wellpapporganisationen FEFCO:s tekniska seminarium 11 till 13 oktober i Wien

– Det ger en komplett kontroll av varje enskild låda utan att kompromissa det minsta med hastigheten, säger Yves Bletterie försäljningschef på Bobst i Lyon är stolt över att Bobst teknik fått ett erkännande.

En närmare titt på kontrolllösningen kan ses här

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}