Prioriterad leverantör och nytt ramavtal

PUBLICERAD: 5 mars 2014
UPPDATERAD: 5 mars

 

A-förpackning AB, med säte i Mölndal, Sverige, har undertecknat ett flerårigt avtal med Volvo AB som prioriterad leverantör. Företaget har arbetat med Volvokoncernen i över 30 år och detta avtal speglar den kontinuerliga kvalitet, tillförlitlighet och innovation som krävs för att bli vald som prioriterad leverantör. Avtalet kommer att göra A-förpackning till s.k. ”prefered supplier” för förpackningar och förpackningsmaterial för Volvokoncernen.

– Det här är ett betydelsefullt steg i vår relation med Volvo eftersom det både är en bekräftelse på kvaliteten på de tjänster vi tillhandahållit genom åren samt ett förtroende för framtiden, säger Åke Lindgren, VD för A-förpackning..

Förutom att vara huvudleverantör för alla Volvokoncernens förpackningsbehov kommer samarbetet mellan bolagen intensifieras ytterligare genom en planerad investering i en fullskalig EDI, inrättandet av prognoser kring efterfrågan på artikelnivå och lageravtal.

– Vårt jobb är att se till att våra kunder får bästa möjliga förpackningslösning. Som ett medelstort familjeföretag har vi särskilt åtagit oss långsiktiga kundrelationer och och vi har en strikt attityd att ’ingenting är omöjligt , allt kan lösas’ som genomsyrar varje kundrelation vi har.

– Vi är mycket nöjda med det nya avtalet och ser detta som ett bevis på att vår kundstrategi är uppskattad och erkänd av våra kunder, fortsätter Åke Lindgren.

A-förpackning som är ett familjeägt företag med huvudkontor strax utanför Göteborg producerar och arbetar med ett brett utbud av förpackningslösningar och material. Företagets kunder består främst av framgångsrika svenska industriföretag, aktiva både inom Sverige och på en global nivå.

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 115 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning på mer än 190 marknader.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx