Prioriterad leverantör och nytt ramavtal

PUBLICERAD: 5 mars 2014
UPPDATERAD: 5 mars

 

A-förpackning AB, med säte i Mölndal, Sverige, har undertecknat ett flerårigt avtal med Volvo AB som prioriterad leverantör. Företaget har arbetat med Volvokoncernen i över 30 år och detta avtal speglar den kontinuerliga kvalitet, tillförlitlighet och innovation som krävs för att bli vald som prioriterad leverantör. Avtalet kommer att göra A-förpackning till s.k. ”prefered supplier” för förpackningar och förpackningsmaterial för Volvokoncernen.

– Det här är ett betydelsefullt steg i vår relation med Volvo eftersom det både är en bekräftelse på kvaliteten på de tjänster vi tillhandahållit genom åren samt ett förtroende för framtiden, säger Åke Lindgren, VD för A-förpackning..

Förutom att vara huvudleverantör för alla Volvokoncernens förpackningsbehov kommer samarbetet mellan bolagen intensifieras ytterligare genom en planerad investering i en fullskalig EDI, inrättandet av prognoser kring efterfrågan på artikelnivå och lageravtal.

– Vårt jobb är att se till att våra kunder får bästa möjliga förpackningslösning. Som ett medelstort familjeföretag har vi särskilt åtagit oss långsiktiga kundrelationer och och vi har en strikt attityd att ’ingenting är omöjligt , allt kan lösas’ som genomsyrar varje kundrelation vi har.

– Vi är mycket nöjda med det nya avtalet och ser detta som ett bevis på att vår kundstrategi är uppskattad och erkänd av våra kunder, fortsätter Åke Lindgren.

A-förpackning som är ett familjeägt företag med huvudkontor strax utanför Göteborg producerar och arbetar med ett brett utbud av förpackningslösningar och material. Företagets kunder består främst av framgångsrika svenska industriföretag, aktiva både inom Sverige och på en global nivå.

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 115 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning på mer än 190 marknader.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}