Ny förpackningsfilm med retrokänsla

PUBLICERAD: 4 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Tyska Treofan lanserar förpackningsfilmen GPR 20 med flerlagersskikt och en matt yta som inger en retrokänsla på förpackningen.

En ny PP-film med matt yta går under namnet GPR 20.

Treofan är ett av de ledande företagen inom polypropenfilmer. Deras nya förpackningsfilm GPR 20 kan kombinera flerlagerstryck med bra förslutningsegenskaper vilket passar till olika livsmedel och förpackning av exempelvis chips, choklad och kosmetika. Flera fördelar pekas ut med den nya förpackningsfilmen som utnyttjar flerskiktstekniken. Filmens mekaniska egenskaper gör att den bearbetas snabbare tack vare att den är så stabil under tryckprocessen. Filmens yta och tätningsegenskaper är särskilt anpassade till varandra. Vidare har den speciella ytan, substratet, fått en matt effekt:

– Efterfrågan på marknaden när det gäller förpackningar med en retro look växer oproportioneligt inom olika sektorer, från snacks till smink, säger Jürgen Schischko teknisk chef på Treofan.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax