Polykemi inleder nytt samarbete

PUBLICERAD: 2 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Polykemi lägger fokus på de holländska och belgiska marknaderna med en ny partner.

Mattias Persson på Polykemi ser möjligheter på den holländska och belgiska marknaden

Polykemi producent och utvecklare av kundanpassade compounds av termoplast har en ny partner i form av De Monchy international. Därmed läggs än mer fokus på holländska och belgiska marknaden. Polykemi har sedan tidigare lång erfarenhet på de holländska och belgiska marknaderna Med det nya samarbetet ser båda parter en stor potential.

– Genom att förena våra krafter med De Monchy international B.V, får vi nya möjligheter att Polykemi-namnet, våra produkter och vår höga kompetens blir mer känt. Tillsammans kan vi erbjuda ett ännu mer konkurrenskraftigt koncept och mer intressanta lösningar, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

Polykemis produktprogram innehåller de flesta termoplaster förutom PVC

Paul Hendriks, produktansvarig för termoplaster på De Monchy international.

De Monchy är en marknadskonsult och distributör, och har inriktning mot fem segment; termoplaster, lacker, additiver, växer och livsmedelsingredienser. Paul Hendriks, produktansvarig för termoplaster:

– De Monchy International är mycket nöjda med denna strategiska utökning av samarbetspartners. Det representerar ett viktigt steg för att ytterligare stärka positionen som en innovativ marknadskonsult och distributör.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx