Ninjaplast

Varje år slänger svenskarna 770 000 ton mat i hushållssoporna och mängden livsmedelsavfall ökar med 3-4 procent varje år, enligt Naturvårdsverket. Nu släpps en ny köksplast som gör det enklare och roligare att spara resterna istället för att slänga dem

Köksplasten Ninjaplast vill ta upp kampen med de dominerande plastjättarna och minska matsvinnet. Till skillnad från all övrig köksplast som säljs i butikerna kommer Ninjaplast med en skärklinga.

– Det ska vara enkelt att plasta in den överblivna maten för att man ska orka. Vi fick nog av fumlandet i köket, av plastbollarna och av förpackningar som går sönder. Så vi tog fram Ninjaplast, som är roligare och enklare att använda, och dessutom pvc-fri och mikrovågsugnssäker. Vi hoppas att fler nu kommer att plasta in middagsresterna istället för att slänga maten, säger Daniel Kaplun, marknadschef Ninjaplast.

Namnet är ett löfte till användaren, menar Daniel Kaplun.

– Svenskar är väldigt matintresserade och vi är skickliga i köket. Nu har vi en möjlighet att fortsätta känna oss som mat-ninjor även efter att middagen är färdig. Vi tror att vägen att minska matsvinnet inte går via information och förmaningar, utan genom att göra det enklare och roligare för hushållen att plasta in.

Ninjaplast har testsålts på ett tjugotal butiker under vintern och blivit så populär att ICA redan nu tar in produkten i sitt centralsortiment. Det betyder att Ninjaplast nu finns över hela landet.

Ninjaplast AB är ett nystartat svenskt företag som tillverkar och säljer köksplast under det egna varumärket Ninjaplast. Ninjaplast kommer till skillnad från övrig köksplast med en unik skärklinga, liknande den typen av anordning som ofta används i restaurangkök. Resultatet är en fummelfri upplevelse i köket och middagsrester som blir inplastade istället för att hamna i soporna. Säg sayonara till gammelplast!