P&G uppgraderar till 3d-upplevelse

PUBLICERAD: 3 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
P&G har tio produktkategorier och 65 varumärken på fler än 80 marknader. Framöver kommer Dassault Systèmes 3D Experience-plattform användas bland 18 000 användare inom P&G-koncernens avdelningar.

Procter and Gamble, global tillverkare av förbrukningsvaror satsar på 3D-upplevelsen och plattformen 3D Experience som ska ge skjuts åt snabbare hantering och design av förpackningsprodukter.

Procter and Gamble, P&G, har även tidigare nyttjat Dassault Systèmes lösningar för design, utveckling och simulering. Nu uppgraderar de sig och väljer att köra fullt ut på 3D Experience-plattformen och branschlösningarna Perfect product och Perfect package för att kunna utnyttja och koppla samman tusentals användare till data, medarbetare och konsumenter. Med den nya plattformen kan P&G bli bättre och snabbare på förpacknings- och produktdesign, kravhantering och programhantering. Fördelarna sägs även vara en snabbare och flexiblare produktutvecklingen, sett till dagens korta produktlivscykler, föränderliga kostnader för råvaror samt varierande efterfrågan från konsumenter.

– Beslutet att uppgradera vårt tidigare PLM-system från Dassault Systèmes till 3D Experience-plattformen är en del av vårt arbete att omvandla vår verksamhet så att hela vårt arbetssätt omfattas av den digitala transformationen och ger mervärde i alla led. 3D Experience-plattformen underlättar integrering av all innovation inom företaget, samt en förbättrad användarupplevelse för vårt tekniska team, säger Jean-Louis Hospitel, IT-chef på P&G.

Framöver kommer plattformen användas bland 18 000 användare inom P&G-koncernens avdelningar för forskning och utveckling produktförsörjning, kvalitetskontroll med flera. Det gör att arbetsgrupperna kan lägga mindre tid på att söka efter data, och de får tillgång till mer exakta förpacknings- och produktspecifikationer.

Det franska företaget Dassault Systèmes är världsledande inom mjukvara för 3D-design, digitala 3D-modeller och produktlivscykelhantering (PLM),

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x