Visar förpackningens betydelse

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Stora enso View point

Stora Enso, en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, publicerade idag en trendrapport om förpackningar inom e-handeln. Den viktigaste slutsatsen i Stora Ensos Viewpoint-rapport är att smart förpackningsdesign och hållbara material kan öka vinsterna för återförsäljare på nätet. Andra viktiga resultat i Viewpoint-rapporten om förpackningar är att:

  • Dagligvaruhandeln online kan fördubbla sitt resultat med smart förpackningsdesign.
  • E-handlare som säljer hushålls- och hygienprodukter kan förbättra sitt resultat med upp till 50 % med smart förpackningsdesign.

– E-handlare vars förpackningar utmärker sig kommer förmodligen att se störst tillväxt de närmaste åren. Vi tror att de kunder och partners som till fullo utnyttjar e-handelsförpackningarnas potential kommer att öka sin vinst avsevärt, säger Jon Haag, Director DesignStudios på Stora Ensos Packaging Solutions.

Några av de konkreta fördelarna är enligt Viewpoint-rapporten ökad kundlojalitet, långsiktiga kundrelationer och minskade transportvolymer. Dagligvaruhandeln online kan enligt rapporten öka sin vinst genom effektivare lagerhantering, en minskning av skadat gods under den sista sträckan i logistikkedjan och en optimerad användning av förpackningsmaterialen.
– Det är tydligt att optimerade förpackningslösningar kan ge positiva effekter på försäljning, kostnader och framför allt kundlojalitet – tre viktiga faktorer för lönsamheten hos e-handlare, säger Björn Thunström, Vice President Marketing & Customer Loyalty på Stora Enso Packaging Solutions.

Viewpoint-rapporten betonar också några makrotrender som att konsumentens makt blir allt större, att det tas fram nya affärsmodeller som tar vara på möjligheter och att teknik används allt mer i takt med att kostnaderna för ny teknik minskar. Rapporten konstaterar också att varumärkesägare med hållbara förpackningslösningar kan tjäna på trenderna genom att använda dem som konkurrensfördelar.

På Scanpackmässan i Göteborg den 20-23 oktober kommer rapporten presenteras vid ett flertal tillfällen

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620