Pantsamlarens våta dröm

PUBLICERAD: 9 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Nu får pantsamlaren sin våta dröm besannad. Returpack/Panta mera satsar på ännu fler storpantarautomater. 20 stycken är planerade till sommaren och fler tillkommer.

Automaten tar hand om ett hundratal flaskor och burkar på ett par minuter.

Returpack/Panta fortsätter placera ut storpantarautomater på fler återvinningsstationer runt om i landet. Pantamera Express som den heter, underlättar för den som vill panta mycket på en gång.
Burkar och PET-flaskor hälls direkt ur påsen eller säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar själv omkring 100 förpackningar på ett par minuter och räknar ihop panten.

Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera säger att det till sommaren kommer finnas 20 stycken Pantamera Express runt om i landet. Hon säger att planen är att främst satsa på utplacering av maskinerna på återvinningsstationer:

– Vi vill inte konkurrera med butikerna.

– Vi kommer köpa in ännu fler till hösten. Vi har en option på 15 stycken, säger Classon och säger att det förmodligen till kommer ytterligare sju automater i höst. Under vårkanten 2018 sätts resterande upp.

Ett 20-tal pantautomater kommer stå uppställda till sommaren, och fler är på gång.

Fördelarna med Pantamera Express är att man slipper större delen av kladdet och att det går smidigt och snabbt. Samtidigt kan pantaren välja tre olika utbetalningsmetoder, sitt Paypal-konto eller via ClearOns betalcheckar som tas emot i de flesta butiker. Den givmilde kan skänka bort sina pengar till välgörenhet. Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera

 

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620