Pallsvep av papp på ingång

PUBLICERAD: 24 juni 2021
UPPDATERAD: 24 januari

Sträckfilmer som består av flera plastskikt har länge varit den gängse metoden för att sno om pallar och skydda varor under transport. Förpackningskoncernen Mondi har nu utvecklat Advantage StretchWrap – ett pappersbaserat material för pallsvep.

Enliogt Mondi är deras produkt Advantage StretchWrap först på marknaden att erbjuda ett pappersbaserat alternativ för pallsvep vid transporter. Produkten, som är under patentansökan, består av ett nytt lättviktspapper med hög töjbarhet och hög draghållfasthet. Enligt Mondi har pappersvepet genomgått flera tester  som visar att det ger ett robust skydd för att hålla varor på plats under transport.

Maskinsystem kompletterar

Förpackningsföretaget har även utvecklat svepsystemet Rocket E-500 tillsammans med den italienska maskintillverkaren ACMI, anpassat för just pallsvepning med Advantage StretchWrap.

Dagens industristandard för pallsvep är att använda flerskiktat sträckfilmsmaterial i plast med låg materialåtervinning, enligt Mondi som menar att deras ersättande pappersbaserade produkt gör att det går att övergå till en helt återvinningsbar lösning.

Lång erfarenhet av töjbart papper

Paulus Goess, försäljningschef för Specialty Kraft Paper hos Mondi säger att Advantage StretchWrap bygger på deras samlade erfarenhet av högtöjbart papper. Mondi har tillverkat starkt, töjbart papper för svepning av fjädermadrasser i över 20 år.

– Kontinuerlig utveckling av papperets parametrar avseende styrka, töjbarhet och låg vikt har gjort det möjligt för oss att börja fundera på nya användningsområden. Efter två års forskning och utveckling kan vi med stolthet presentera Advantage StretchWrap, vår innovativa pappersbaserade lösning för pallsvep.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x