Pacudo berättar om hållbara lösningar

PUBLICERAD: 13 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Daniel Nordqvist e-handelskoordinator hos Pacudo ser fram emot företagets medverkan på den digitala mässan Packnorth. Foto: Pressbild

Sortimentet med förpackningslösningar och emballage har gjort en händelserik resa hos Pacudo. Nu ska det kommuniceras till besökarna på Packnorth-mässan.

Vid årsskiftet blev affärsområdet Packaging inom Procurator ett eget bolag, Pacudo. Avsikten är att förtydliga och utveckla kunderbjudandet av hållbara förpackningslösningar och emballage. Sortimentet förpackningslösningar och emballage har gjort en händelserik resa.

Från början införlivades förpackningar och emballage via Pappersgruppen till Papyrus som sedan blev Papyrus Supplies. Företaget slogs sedan samman med Procurator. Sortimentet har därefter tagit stora kliv och utvecklats med förpackningslösningar. Genom att det nya bolaget möjliggöra man ett skarpare fokus och satsning på hållbara lösningar.

Förmedla sin satsning

Den här satsningen vill Pacudo berättar mer om på den digitala mässan Packnorth den 10 till 12 maj. Daniel Nordqvist är e-handelskoordinator på Pacudo:

– Vi kommer så klart att tydliggöra vilka vi är nu när vi har bytt namn och sedan ska vi fokusera på att få fram vår satsning och uttalade strategi att bli mer och mer hållbara, säger han. Många lösningar är fiberbaserade, till exempel packband av papper som är bättre för miljön än plastband, packsedelkuvert av papper är ett annat exempel och pallar av wellpapp som ger lägre vikt vid transporter är en annan.

Packband av papper, ett hållbart alternativ till plast. Foto: Pressbild

– Samtidigt finns de ”gamla” lösningarna kvar i sortimentet, plastband är till exempel fortfarande stort på marknaden.

Intressant att test

Daniel Nordqvist menar att Packnorth är en intressant satsning som är väl värt att testa.

– Våra kollegor på Papyrus var med på föregångaren, Sign&Print Connect och var nöjda med utfallet. Det gör att vi vill testa också, det här är ett sätt nå ut i en tid när man inte ses någon annan stans, det finns ju till exempel inga fysiska mässor.

– Det kan naturligtvis inte bli det samma som när folk kan komma in i en fysisk monter och klämma och känna på produkterna, men det är väl värt ett försök.

”Helt nytt för oss”

Han säger att digitala mässor kan vara början på en framtid vi ser:

– Jag tror det kommer att ta tid innan vi är tillbaka i det vi så här långt har upplevt som det normala.

– Jag vill inte påstå att vi har några speciella förväntningar på Packnorth, det är ju helt nytt för oss, men självfallet vill vi nå ut till så många som möjligt och få ett antal bra leads att bearbeta.

Fotnot: Förpackningsmässan Packnorth arrangeras 10–12 maj. Registreringen till mässan är gratis för besökare och öppnar 16 april.

Text: Bo Wallteg

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x