Packnorth Award 2024 är öppnad – nu med flera nyheter

PUBLICERAD: 1 februari 2024
UPPDATERAD: 1 februari

För fjärde gången arrangeras i år tävlingen Packnorth Award av Packnews och med Scanpack som partner. I dag, den 1 februari, har anmälningssidan öppnats. Årets tävling bjuder på nyheter.

Packnorth Award är en tävling för förpackningar som används på den nordiska marknaden. Skickliga formgivare, materialväljare och konstruktörer får pröva sina alster mot varandra. Vi är duktiga i Norden på att utveckla smarta förpackningslösningar, vare sig det gäller material, funktion, design eller till exempel miljö. Lika duktiga har vi inte varit på att tala om detta för omvärlden. Via Packnorth Award gör vi det. Förutom äran och diplom får tävlingsbidragen även strålande uppmärksamhet både på Packnews.com och i tidningen Packnews.

2024 är återigen ett Scanpackår, något som Packnorth Award drar nytta av. Vi är tillbaka
med prisutdelning på Packaging Plaza, mässans stora scen. Visste du att Scanpack fyller 60 år i år, och att tidningen Packnews fyller hela 90 år. Dubbla anledningar att fira, och det kan vi till exempel göra med en extra bra upplaga av Packnorth Award med nyheter.

En spännande nyhet är att juryn utser en förpackning som sticker ut lite extra, ett så kallat Grand Prize. Vinnaren där får ett exklusivt deltagande på Packnews, där den vinnande förpackningen marknadsförs på sajten och i alla Packnews nyhetsbrev under ett helt år till ett värde på över 100 000 SEK.

Nytt för i år är också att vi välkomnar alla studenter att tävla i en egen prototyp/idé-kategori som heter Förpackningsindustrins framtid. Även där väntar, förutom ett diplom och berömmelse, ett stipendium på 10 000 SEK för det vinnande bidraget. Stipendiet finansieras av Packnews och Scanpack.

Prisutdelningen äger rum den 23 oktober, klockan 15.30 på Scanpack i Göteborg.

Tveka inte att ta chansen att bli en vinnare. Du hittar all information du behöver på
http://www.award.packnorth.se

 

 

Läs vidare

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432