Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

PUBLICERAD: 1 februari 2023
UPPDATERAD: 1 februari
Bild: Dreamstime

Välkommen till ”nya” Packnews, en uppdaterad version och ett led i samgåendet med AGI Media AB.

Kanske känner du inte riktigt igen dig? I dag har vi sjösatt en uppdaterad version av Packnews! Den är ett resultat av att Packnews och tidningen nord emballage nu är en del av nystartade AGI Media AB i Malmö.

AGI Media har under några år framgångsrikt drivit nyhetssajten Packnorth. Från och med i dag slås denna och Packnews ihop. Det är en ny plattform med nytt utseende och bredare bevakning av nyheter och reportage från branschen. Även tidningen nord emballage byter namn till Packnews.

”Skapas nya möjligheter”

Chefredaktör för både Packnews tidning och webbplats blir Bo Wallteg som har lång erfarenhet av förpackningsrelaterad journalistik.

– Packnews har funnits i över 15 år medan Packnorth är betydligt yngre. Det är två nyhetssajter som levererat kvalificerad information till branschen och dess kunder, men genom att slå ihop dem skapas nya möjligheter. Precis som Packnews är nord emballage ett otroligt väl inarbetat namn i förpackningsbranschen värdekedja, men genom att byta namn på tidningen till Packnews skapar vi en helhet som är lätt för att alla att ta till sig. Jag är övertygad om att det vi gör nu kommer att uppskattas av både läsare och annonsörer, säger Bo Wallteg.

Även i Norge och Finland

Packnews systersajter på norska och finska byter också skepnad. I Finland är det den finska förpackningsföreningen som sköter uppdateringen, i Norge vår korrespondent Roger Stormo. Danska läsare får förpackningsnyheter som en del av signprintpack.dk med Søren Winsløw som redaktör.

AGI Media ger även ut tidningen Sign&Print för den grafiska branschen, med tillhörande nyhetssajter samt mässverksamheter i Sverige, Norge och Danmark.

Förpackningstävlingen Packnorth Award fortsätter

Namnet Packnorth lever kvar i den stora nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award, som förra året hade sin prisutdelning under Scanpacks första dag. Registrering av bidrag till årets upplaga av tävlingen är nu igång. I år kommer prisutdelningen att bli den 14 september, i samband med ett Scanpack Pop-up på Svenska Mässan i Göteborg. Det går redan att skicka in bidrag till tävlingen.

De nya sajterna för förpackningsnyheter blir packnews.se, packnews.no, signprintpack.dk och packnews.fi. Förpackningstävlingen Packnorth Award nås på award.packnorth.com.

 

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax