Över 300 i branschen intar Top packaging summit

PUBLICERAD: 23 november 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Marie M Lavsen, vd för Packbridge öppningstalar under Top Packaging summit som i år går digitalt. Foto: Claes Nordström

Panelsamtal, utställningar och en digital konferens med inspirerande talare. Det står på programmet när den digitala upplagan av Top packaging summit 2020 livesänds den 24 november.

Professor Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet är moderator för konferensens så kallade runda bordssamtal. Dessa drar igång på tisdagsförmiddagen, 24 november, och fokusämnena är bland annat framtida utmaningar och möjligheter för branschen. Annika Wäppling Korzinek, svensk representant i EU-kommissionen, Elin Tornblad, vd för Potato Plastic, Cathrine Westerlind, hållbarhetsansvarig på Coca Cola European Partner Sweden och Front Pacs vd Martin Enocson är några av alla företrädare i branschen som deltar i diskussionen.

Över 300 registrerade

Enligt förpackningsorganisationen Packbridge samlar årets konferens över 300 personer inom förpackningsindustrin. Eftersom den i år är digital är det kostnadsfritt att registrera sig. Heldagen livesänds för alla som vill följa den. Det blir också en utställning med företag kommer visa upp sina produkter i digitala montrar.

 

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik, leder eventets panelsamtal. Foto: Kennet Ruona

Under dagen genomförs även en digital konferens där bland annat representanter från Coop Italia, tyska Syntagon och amerikanska Mars Wrigley medverkar. Presentationerna drar igång på tisdagseftermiddagen.

Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med startup-företag som delar med sig av sina innovationer i branschen.

Arrangör och anmälan

Bakom mässan står förpackningsnätverket Packbridge och Nord Emballage, med stöd av Region Skåne och Lunds universitet.

Anmälan till evenemanget görs på Packbridge hemsida.

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x