Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

PUBLICERAD: 10 november 2023
UPPDATERAD: 10 november
Oppboga Bruk från ovan.

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.

Oppboga Bruk AB är tillverkare av laminerade kartongmaterial för skyltar, displayer och förpackningar. Företaget har nu tagit beslut om att investera i en toppmodern lamineringsmaskin.

Den nya och skräddarsydda maskinen kommer att vara en av de modernaste lamineringslinjerna i Europa. Det är företagets största investering på över femtio år och kommer att möjliggöra för Oppboga Bruk att fortsätta sin tillväxt in på nya marknader och material.

Under de senaste sex, sju åren har Oppboga Bruk haft en kraftig tillväxt mot förpackningar, som i dag svarar för nästan hälften av omsättningen på drygt tvåhundra miljoner kronor. Främst går företagets laminerade material till lyxförpackningssegmentet. Skotsk whisky är ett bra exempel.

– Vi räknar med att öka produktionen med mer än femtio procent. Samtidigt kommer investeringen att tillåta oss att utforska nya träfiberbaserade material och kombinationer och maximera möjligheter inom förpackningssegmentet, i synnerhet genom att ersätta plast med kombinationer av papper och kartong, säger Andrew Robinson, vd på Oppboga Bruk.
– Investeringen ligger på mellan fem och sex miljoner euro.

Den nya produktionslinjen för laminering, som är mer energieffektiv och producerar mindre produktionsspill än sin föregångare, är planerad att börja producera under fjärde kvartalet 2024.

I tidningen Packnews nummer 4 som utkommer i slutet av november, finns en intervju med Andrew Robinson.

 

Läs vidare

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432