Kanske inte så mycket en förpackningsnyhet, mer en produktnyhet, men Carlsbergs öl på tub är onekligen innovativ. När vi alla (nåja) går och väntar på att Carlsbergs fiberbaserade flaska ska komma ut på marknaden, överraskar koncernen med en tub med spännande innehåll lagom till påsk.
Sedan grundandet för 176 år sedan har forskning, innovation och pionjäranda varit Carlsbergs ledstjärnor i strävan mot att utveckla ölbryggarkonsten. Nu har Carlsbergs bryggmästare upptäckt en helt ny metod för att modifiera ett visst protein i öl och förändra dess molekylära egenskaper.
Metoden gör det möjligt att fullkomligt förändra ölets textur, men behålla såväl smak som kolsyra och skumkrona. Resultatet är Carl’s beertube – världens första öl på tub. Nu kan man alltså bre ut en klick öl på ägget eller frukostmackan och njuta av smaken av en kall, skummande ljus lager. ”Probably the best breakfast in the world”?
– Carl’s beertube är en revolutionerande produkt som behåller allt du kan förvänta dig av en öl, samtidigt som den fylliga och krämiga texturen skapar en unik smakupplevelse. Vår öl på tub är både näringsrik och alkoholfri, perfekt för den som vill kunna njuta av en öl till frukost, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.
Carl’s är namngiven efter Carl Jacobsen, son till J.C Jacobsen som grundade Carlsberg. Precis som vanlig öl är den nya produkten rik på både energi och nyttiga näringsämnen som magnesium, kalcium och vitamin B. Ölen på tub är alkoholfri (0,0 procent) och har en hållbarhet på minst tre år, betydligt längre än en vanlig ljus öl. Tuben tillverkas av gamla ölburkar och är 100 procent återvinningsbar.
En udda produkt som sagt, men udda var det också att Carlberg valde att sända ut pressreleasen i månadsskiftet i lördags morse klockan 07.30. Normalt nås vi av dessa under vanliga arbetsdagar. Något lurt är det allt………