Öl med "inbyggt" tilltugg

PUBLICERAD: 7 november 2023
UPPDATERAD: 7 november
Samlingsringarna utgör inget vidare snacks men de är ätbara.

Glömt köpa snacks till ölen? Inget problem om du köpt rätt öl, eller…?

Flying Tiger Brewery i Louisiana, USA, jobbar mot mer miljöanpassade ölförpackningar. Nu har man börjat använda biologiskt nedbrytbara, komposterbara och till och med ätbara ringar för samlingspack för sina ölförpackningar. Tillverkade av vete och korn – samma korn som används för att brygga öl utgör ringarna ett miljöanpassat alternativ till traditionella plastförpackningar. De skadar inte djur, och de bidrar inte till nedskräpning och de försvinner spårlöst.

Något särskilt tilltalande och hygieniskt tilltugg är det dock inte frågan om. Även om de är tekniskt ätbara så är det inte särskilt goda eller smakrika, enligt uppgift är det mest som att tugga på en bit kartong. Flying Tiger Brewery använder ringarna i förpackningen till deras Doux Drop wheat ale, tillgänglig i fyra-pack.

Traditionellt har bryggeriet använt sexpackshållare av hårdplast och valt dessa framför de äldre, tunna plastringarna som är ökända för deras negativa inverkan på vilda djur. Medan de konventionella hållarna är återvinningsbara ville Flying Tiger ha ett ännu mer miljövänligt alternativ för en öl som aktivt stödjer miljöfrågor.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}