Nytt samarbete kring utrustning till livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 29 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

ABB RexelABB och Rexel inleder ett samarbete där ABB:s sortiment av produkter till livsmedelsindustrin säljs av Rexel. Samarbetet omfattar initialt tre områden: rostfria motorer, frekvensomriktare och lager. Mässan Food Chain Nordic 2016 som hålls i Malmö 6-7 april är startskottet för samarbetet där båda företagen är representerade i samma monter.

ABB och Rexel har tecknat ett partneravtal som innebär att Rexel säljer ABB:s rostfria motorer och frekvensomriktare som riktar sig mot livsmedelsindustrin. Målet med samarbetet är att tillsammans arbeta för att öka kontaktytorna med livsmedelsbranschen och kunna erbjuda energieffektiva och tåliga produkter som ger högre produktivitet och minimerar risken för kontraminering för företag inom livsmedelsbranschen.

– Ett driftstopp i livsmedelsindustrin beror ofta på att motorerna ute i produktionen inte uppfyller de krav som ställs vilket i sin tur kan leda till stora underhållskostnader och ökad risk för kontaminering. Det kan ABB och Rexel nu råda bot mot, säger Mika Alakotila, säljare ABB, Svensk försäljning.

Lagerläggningen av motorerna hos Rexel innebär för kunderna att de själva inte behöver lagerhålla några produkter. Rexel ger tryggheten att få snabba leveranser om något oförutsett händer och utformar kundunika paketlösningar anpas­sade efter kundens behov.

– Vi hjälper livsmedelskunder att skydda sina processer genom att erbju­da skräddarsydda paketlösningar. Med lokal närvaro förenklar vi kundernas vardag, säger Magnus Granath, ansvarig KAM Industri på Rexel.

IE3-motor med kapsling i rostfritt stål som tål högtrycksspolning. Motorer i rostfritt stål ger överlägset skydd mot högtrycksspolning, samtidigt som de har funktioner för säker drift och låg ägandekostnad. SSE-motorn är specifikt konstruerad för livsmedels- och dryckesindustrin och erbjuder en mängd funktioner som ger ökad livslängd i dessa krävande miljöer.

Frekvensomriktaren ACS355 har hög kapslingsklass (IP66/67) vilket innebär att de är hållbara och tål att spolas av med vatten och högt tryck. Det gör dem lätta att rengöra vilket i sin tur medför minskad kontamineringsrisk. Båda modellerna av frekvensomriktarna ACS355 och ACS580 (IP55) är konstruerade för att vara snabbast på marknaden, sett till installation, parameterinställning och idrifttagning. Omriktarna är användarvänliga trots de många funktionerna, som Safe Torque Off (STO) och sekvensprogram som minskar behovet av extern styrelektronik.

Quantis Ultra Kleen är utformad för att tåla upprepad högtrycksspolning, med branschledande högkvalitativa tätningar och skyddsplåtar för lagren och livsmedelssäker produktion.

ABB är ett ledande globalt teknikföretag inom kraft och automation. Företagets lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernen verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.

Rexel är en av världens främsta leverantörer av elmateriel med verksamhet i 38 länder och med fler än 30 000 anställda. Försäljningen uppgick 2014 till ca 13 miljarder euro, vilket innebär ca 8 % av den globala marknaden. Varumärkena Selga och Storel är två rikstäckande elgrossister i Sverige och en del av Rexel Sverige AB som ingår i Rexelkoncernen.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}