Nytt namn och ny ägare efter rekonstruktionen

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Strand low

Strand Grafiska blir Strand Packaging.Strand Grafiska har avslutat sin rekonstruktion på ett tillfredsställande sätt. En ny ägare, Nilsbyn InvestAB, har gått in i företaget via en nyemission och äger 75 % av företaget. Nilsbyn är ett investmentbolag som ägs av Per Lundeen och Svenbertil Nilsson, båda med ett långt förflutet inom förpacknings-, pappers- och papperskonverterings-branscherna.

Bengt och Mats Strand fortsätter som ägare med 25 % av aktierna. Mats Strand har utsetts till VD i bolaget. Den nya styrelsen består av Per Lundeen (ordförande), Sven-Bertil Nilsson och Bengt Strand.

Under rekonstruktionsperioden har de nya ägarna noggrant studerat företaget och funnit att förutsättningarna för att bygga upp ett expansivt och framgångsrikt företag är mycket goda. Kundbasen och affärspartnerbasen i kombination med den förstklassiga utrustningen, tillsammans med den gedigna kompetens som de anställda besitter borgar för att Strand Grafiska kommer att fortsätta leverera sina produkter med mycket hög kvalitet, hög service samt med en hög leveranssäkerhet.

Rekonstruktionen i kombination med det tillskjutna kapitalet i nyemissionen gör att Strands finansiella situation har förändrats mycket positivt, till ett finansiellt starkt företag. Detta ger en bra grund till att utveckla företaget ytterligare och expandera både tillverkningen av etiketter och kartongförpackningar.

Strand Grafiska kommer också att satsa mer på att utveckla nya produkter och öka sin redan höga innovationsförmåga. För att markera den nya eran i företagets utveckling har ägarna beslutat att byta namn på företaget till Strand Packaging AB. Det nya namnet ger en bättre beskrivning av företagets verksamhet och markerar också en satsning på framtiden.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med våra kunder och affärspartners och tillsammans göra våra gemensamma affärer framgångsrika för alla parter, säger Mats Strand.

Pack & Emballage Stockholm Monter G:01

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}