Nytt Center of Excellence i Tyskland ger global tillväxt

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Interroll center of excellence

En stark global efterfrågan på nya transport- och sorteringsanläggningar gör att Interroll storsatsar på ett nytt sammanslaget Center of Excellence (CoE) i tyska Sinsheim. Bernhard Kraus som har djup specialistkompetens och erfarenhet av effektiv produktion kommer att leda den operativa verksamheten i centret.

Enbart i Europa har Interroll till dags dato tagit emot 250 nya beställningar av allt ifrån storskaliga applikationer till mindre lösningar. De största orderna omfattar upp till fyra kilometers transportbanor. Anledningarna till det stora intresset för Interrolls modulära plattform är flera. Designen på lösningen gör det möjligt att transportera gods som väger upp till 50 kilo och har en paketstorlek från 200 mm x 150 mm och uppåt. Systemet kan på så sätt användas för att transportera så kallade polybags.

– Alla företag som vill leverera högeffektiva materialflöden brottas i dag med ständigt växlande krav på anläggningen. Massproduktion av identiskt gods är i dag mer undantag än regel. I stället ska transportflödet under många års användning fungera effektivt och kunna ställas om för sista-minuten-ändringar av godsets storlek och vikt. Samtidigt ska det vara enkelt att integrera morgondagens teknik i varje lösning – ”Industry 4.0” är det som gäller, säger Jörgen Wiktorsson, Country Manager på Interroll.

Interrolls CoE kommer att vara en viktig del i utvecklingen av nya, effektiva lösningar i framkant av utvecklingen. Företagets transport- och sorteringsanläggningar har drivenheter på 24 V eller 400 V som ger maximal energieffektivitet och hanteringskapacitet. Elektromekaniska sorterare ser till att sorteringsprocessen blir effektiv. Man har också undvikit att använda sig av pneumatik i sin nya plattform för att skapa en högre energieffektivitet och en tystare arbetsmiljö.

Som en följd av det stora intresset i Europa kommer Interroll också att börja producera sina modulära plattformar i USA från mars 2016. Systemintegratörer och deras kunder på andra sidan Atlanten får därmed tillgång till en lösning som inte bara är framtidssäkrad utan också erbjuder ultraeffektiva materialflöden.

Efter Sinsheim i Tyskland och Suzhou i Kina blir Wilmington i USA världens tredje största produktionsanläggning för de nya transportplattformarna.

Om Interroll
Interroll Group är en global producent av högkvalitetsprodukter och tjänster inom intern logistik. Företaget erbjuder ett stort antal produkter till cirka 23 000 kunder över hela världen (systemintegratörer och OEM-företag). Produktgrupperna är fyra – transportrullar, drivenheter, transportband och sorteringsanläggningar samt lösningar för pallflöde. De viktigaste branscherna är leverans, paket- och posttjänster, flygplatser, livsmedel och distributionscenter. Bland kunderna finns välkända globala företag som Amazon, Bosch, Coca-Cola, Coop, DHL, FedEx, Peugeot, PepsiCo, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Yamaha. Interroll arbetar med global forskning kring logistikeffektivitet och stödjer aktivt branschorganisationer att utveckla standarder. Huvudkontoret ligger i Sant’Antonino, Schweiz och Interroll har 31 företag och cirka 2 000 anställda över hela världen. Företaget grundades 1959. Sedan 1997 är Interroll Group noterat på SIX Swiss Exchange och en del av SPI-index.

Läs vidare

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx