Nytt Center of Excellence i Tyskland ger global tillväxt

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Interroll center of excellence

En stark global efterfrågan på nya transport- och sorteringsanläggningar gör att Interroll storsatsar på ett nytt sammanslaget Center of Excellence (CoE) i tyska Sinsheim. Bernhard Kraus som har djup specialistkompetens och erfarenhet av effektiv produktion kommer att leda den operativa verksamheten i centret.

Enbart i Europa har Interroll till dags dato tagit emot 250 nya beställningar av allt ifrån storskaliga applikationer till mindre lösningar. De största orderna omfattar upp till fyra kilometers transportbanor. Anledningarna till det stora intresset för Interrolls modulära plattform är flera. Designen på lösningen gör det möjligt att transportera gods som väger upp till 50 kilo och har en paketstorlek från 200 mm x 150 mm och uppåt. Systemet kan på så sätt användas för att transportera så kallade polybags.

– Alla företag som vill leverera högeffektiva materialflöden brottas i dag med ständigt växlande krav på anläggningen. Massproduktion av identiskt gods är i dag mer undantag än regel. I stället ska transportflödet under många års användning fungera effektivt och kunna ställas om för sista-minuten-ändringar av godsets storlek och vikt. Samtidigt ska det vara enkelt att integrera morgondagens teknik i varje lösning – ”Industry 4.0” är det som gäller, säger Jörgen Wiktorsson, Country Manager på Interroll.

Interrolls CoE kommer att vara en viktig del i utvecklingen av nya, effektiva lösningar i framkant av utvecklingen. Företagets transport- och sorteringsanläggningar har drivenheter på 24 V eller 400 V som ger maximal energieffektivitet och hanteringskapacitet. Elektromekaniska sorterare ser till att sorteringsprocessen blir effektiv. Man har också undvikit att använda sig av pneumatik i sin nya plattform för att skapa en högre energieffektivitet och en tystare arbetsmiljö.

Som en följd av det stora intresset i Europa kommer Interroll också att börja producera sina modulära plattformar i USA från mars 2016. Systemintegratörer och deras kunder på andra sidan Atlanten får därmed tillgång till en lösning som inte bara är framtidssäkrad utan också erbjuder ultraeffektiva materialflöden.

Efter Sinsheim i Tyskland och Suzhou i Kina blir Wilmington i USA världens tredje största produktionsanläggning för de nya transportplattformarna.

Om Interroll
Interroll Group är en global producent av högkvalitetsprodukter och tjänster inom intern logistik. Företaget erbjuder ett stort antal produkter till cirka 23 000 kunder över hela världen (systemintegratörer och OEM-företag). Produktgrupperna är fyra – transportrullar, drivenheter, transportband och sorteringsanläggningar samt lösningar för pallflöde. De viktigaste branscherna är leverans, paket- och posttjänster, flygplatser, livsmedel och distributionscenter. Bland kunderna finns välkända globala företag som Amazon, Bosch, Coca-Cola, Coop, DHL, FedEx, Peugeot, PepsiCo, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Yamaha. Interroll arbetar med global forskning kring logistikeffektivitet och stödjer aktivt branschorganisationer att utveckla standarder. Huvudkontoret ligger i Sant’Antonino, Schweiz och Interroll har 31 företag och cirka 2 000 anställda över hela världen. Företaget grundades 1959. Sedan 1997 är Interroll Group noterat på SIX Swiss Exchange och en del av SPI-index.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost