Nytt alternativ på bandningsmarknaden

PUBLICERAD: 11 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 Specta - low

Den ledande leverantören inom bandning i Öst- och Nordeuropa, det finskägda Specta, expanderar sin verksamhet i Norden genom att förstärka sin närvaro och försäljning för distributörer och stora industriföretag.

Specta förstärkte nyligen sina positioner inom bandningsmarknaden i Europa genom att köpa Rysslands största tillverkare av PET-band. Genom företagsköpet är Spectas produktionskapacitet för närvarande vad gäller PET-band 10 000 Mt och för stålband 40 000 Mt. I somras etablerade Specta ett dotterbolag och ett försäljningsteam i Finland och öppnade ett lager i Kouvola.

Den 16-17 oktober deltar Specta i förpackningsmässan Pack & Emballage i Stockholm.

– Vi ser den nordiska marknaden som en stor möjlighet. I Norden har industrin mycket strikta kvalitetskrav, och företagen söker aktivt efter konstnadseffektivitet i all sin verksamhet. Diskussioner med potentiella kunder har övertygat oss att det inom branschen finns plats för en ny leverantör av högkvalitativa förpackningsband, och man ser mycket positivt på konkurrensen, säger Spectas verkställande direktör Erik Helin.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x